Apple detajon planin e paraqitjes së hartave 3D për iOS 15

foto

Apple ngadalë por me siguri po shfaq pamje 3D të qytetit në aplikacionin Maps. Duke filluar nga sot, tani mund të kapni dhe zmadhoni rrugën tuaj në një paraqitje tre-dimensionale të Londrës. Apple kaloi përvojën për New York, San Francisco dhe Los Angeles javën e kaluar si pjesë e lëshimit të iOS 15.

Karakteristika do të aktivizohet në Uashington DC, San Diego dhe Filadelfia deri në fund të vitit. Apple do të sjellë harta 3D në Kanada vitin e ardhshëm, në Montreal, Toronto dhe Vancouver.

Në hartat 3D, do të shihni detajet e lartësisë në secilin qytet, së bashku me etiketat e reja të rrugës dhe monumentet e tilla si Stadiumi Dodger i LA, Statuja e Lirisë dhe Royal Albert Hall në Londër. Mënyra e natës hedh një shkëlqim të hënës mbi hartat në muzg.

Apple thotë se aplikacioni së shpejti do të ofrojë navigacion të përmirësuar përmes CarPlay. Shoferët e transportit publik mund ta kenë më të lehtë të qarkullojnë gjithashtu. Nëse futni rrugën tuaj, aplikacioni mund t’ju njoftojë kur është koha për të zbritur nga autobusi ose metro. Ju gjithashtu mund të shihni udhëzime hap pas hapi të ecjes në realitetin e shtuar pas skanimit të ndërtesave aty pranë për të përcaktuar pozicionin dhe orientimin tuaj.