Si të aktivizoni God Mode në Windows

foto

Ju nuk keni pse të jeni shumë të çmendur për të ditur se si të aktivizoni modalitetin “God” në Windows. Kjo veçori sekrete bashkon më shumë se 200 mjete dhe cilësime administrative në një dosje të dobishme, për t’ju kursyer që t’i kërkoni ato individualisht.

Modaliteti God u prezantua në Windows Vista dhe shumica e opsioneve që përfshin janë të vendosura në seksione të ndryshme të Panelit të Kontrollit. Edhe pse Microsoft tani ka zhvendosur shumicën e funksioneve të konfigurimit të Panelit të Kontrollit në aplikacionin Cilësimet në Windows, ai ende ofron shumë mundësi të dobishme.

Këto mbulojnë detyra të tilla të përditshme si shtimi dhe heqja e programeve dhe llogarive të përdoruesve, krijimi dhe formatimi i ndarjeve të diskut, krijimi i pikave të Rivendosjes së Sistemit, rregullimi i cilësimeve të energjisë, personalizimi i pamjes së Windows, rregullimi i problemeve të zakonshme të kompjuterit dhe shumë më tepër.

Në të vërtetë, përkundër kërcënimit të gjatë të Microsoft për të hequr Panelin e Kontrollit nga Windows, ai është akoma i disponueshëm në versionin e fundit beta të Windows 11. Kjo do të thotë që Modaliteti i Zotit ende punon në Windows 11 gjithashtu, në të njëjtën mënyrë si në versionet e mëparshme të Windows.

Në udhëzuesin tonë më poshtë, ne do të shpjegojmë se si të aktivizoni modalitetin God në Windows 10 dhe 11, dhe si ta përdorni atë pasi të jetë aktivizuar. Nuk ka asnjë rrezik për të aktivizuar këtë veçori të fshehur, përveçse duke e bërë më të lehtë për njerëzit e tjerë të ndryshojnë cilësimet tuaja. Pra, nëse keni dashur ndonjëherë të luani zot në kompjuterin tuaj, ja si të veproni.

Klikoni me të djathtën në një zonë të zbrazët të desktopit tuaj Windows dhe lëvizni treguesin e miut poshtë te New në menunë e kontekstit. Zgjidhni Dosjen në menunë anësore që hapet.

 Zgjidhni dosjen e re në desktopin tuaj ose shtypni butonin F2 në tastierën tuaj ose klikoni me të djathtën në dosje dhe zgjidhni Rename.

Shtypni Enter në tastierën tuaj ose klikoni larg dosjes për të konfirmuar emrin e saj të ri. Ikona e dosjes do të ndryshojë në një ikonë të Panelit të Kontrollit, siç tregohet më poshtë. Klikoni dy herë këtë për të hyrë në Modalitetin e Zotit.

Përndryshe, klikoni me të djathtën mbi ikonën dhe zgjidhni Open. Kjo gjithashtu do t’ju lejojë të lidhni “Modalitetin e Zotit” në menunë “Qasje e shpejtë” në File Explorer.

 Kur hapet dosja God Mode, do t’ju paraqitet një listë me më shumë se 200 mjete dhe cilësime të Windows, të organizuara në kategori dhe të renditura sipas rendit alfabetik brenda tyre.

Klikoni dy herë një hyrje për të hyrë në atë mjet ose cilësim, ose klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni Hap.

 Për qasje edhe më të lehtë në një mjet ose cilësim të veçantë të Windows, klikoni me të djathtën në hyrjen e tij dhe zgjidhni “Krijo shkurtore”.

Windows do t’ju paralajmërojë se nuk mund të krijoni një shkurtore në dosjen God Mode, kështu që zgjidhni Po për të vendosur shkurtoren në desktopin tuaj.

Nëse e shihni të vështirë për t’u lundruar në strukturën e kategorisë God Mode, mund t’i shfaqni të gjitha opsionet e tij në një listë alfabetike. Klikoni me të djathtën në një zonë të zbrazët të dosjes dhe zgjidhni “Gruponi sipas”, pastaj Emri.

Në mënyrë të ngjashme, ju mund të shfaqni cilësimet e Modalitetit të Zotit si ikona lehtësisht të klikueshme sesa shënime teksti në një listë të gjatë. Klikoni me të djathtën në një zonë të zbrazët dhe zgjidhni Pamje, pastaj zgjidhni “Ikona të mesme” ose “Ikona të mëdha”.

Nëse vendosni që nuk e doni më modalitetin e Zotit, në rast se njerëzit e tjerë e përdorin atë për të ndryshuar cilësimet e Windows pa lejen tuaj, thjesht klikoni me të djathtën në dosjen në desktopin tuaj dhe zgjidhni Fshi.

Ju ende do të jeni në gjendje të përdorni opsionet e ndryshme të God Mode në mënyrë individuale përmes Panelit të Kontrollit në Windows.