Si ta fshehni shtëpinë tuaj në Google Maps

foto

Me rritjen e veçorive gjithnjë e më të përshtatshme, siç janë fotografitë 360º të nivelit të rrugës të disponueshme në Google Maps dhe shërbime të tjera konkurruese të hartës, ekziston gjithmonë rreziku që të dhënat tuaja personale të kapen në një fotografi të disponueshme për publikun në një mënyrë që ju preferoni të shmangni-pavarësisht sesa nënkupton pjesën e jashtme të shtëpisë tuaj ose vendin ku parkoni makinën tuaj.

Nëse përballeni me këtë lloj problemi, ekziston një zgjidhje e thjeshtë e disponueshme në shumë raste – mund t’i kërkoni shërbimit të hartës që të turbullojë ose heqë figurën. Ne do t’ju tregojmë se si ta bëni atë në shërbimet më të njohura të hartës.

Street View i Google Maps është tepër i dobishëm, por ju mund të keni arsye të vlefshme për të mos dashur që prona juaj të kapet në shërbim. Nëse nuk jeni të kënaqur që të keni një fotografi të shtëpisë tuaj në dispozicion për botën, ju mund t’i kërkoni Google ta errësojë atë. Për ta bërë këtë, hapni Google Maps dhe kërkoni adresën tuaj ose një pikë referimi aty pranë. Në panelin e majtë, klikoni në skedën Street View dhe zgjidhni imazhin ku shtëpia juaj është e dukshme.

Tjetra, klikoni ikonën vertikale me tre pika, e vendosur në këndin e sipërm të majtë të figurës, dhe zgjidhni Raporto një problem. Kjo do t’ju tregojë një faqe ku mund të zgjidhni zonën që do të mjegullohet. Klikoni dhe tërhiqni imazhin për të treguar sheshin e kuq drejt shtëpisë tuaj (gjithashtu mund ta zhvendosni atë për t’u përqëndruar në një makinë ose ndonjë gjë tjetër të dukshme në foto). Pastaj, nën Kërkesën e mjegullimit, zgjidhni Shtëpia ime. Pas kësaj, ndani adresën tuaj të postës elektronike, kontrolloni kutinë captcha dhe klikoni Paraqit.

Google do të rishikojë kërkesën tuaj dhe do të turbullojë shtëpinë tuaj nga harta.

Apple Maps ka një veçori të quajtur Look Around që funksionon shumë si Google Street View, duke ju dhënë fotografi 360º të vendeve të ndryshme në të gjithë botën. Nëse e gjeni shtëpinë tuaj në këtë shërbim dhe dëshironi që ajo të hiqet, mund të dërgoni një email te MapsImageCollection@apple.com dhe të përshkruani problemin tuaj në detaje. Apple do të rishikojë kërkesën tuaj dhe do ta fshehë shtëpinë tuaj nga shërbimi i saj – zakonisht brenda një jave.

Hartat Bing të Microsoft kanë një veçori të ngjashme me Google Street View të quajtur StreetSide. Nëse e shihni shtëpinë tuaj në StreetSide, mund t’i kërkoni Microsoft ta heqë atë gjithashtu atje. Kompania thotë se i rishikon këto kërkesa dhe heq të dhënat brenda 30 deri në 60 ditë.

Për të dërguar një kërkesë të tillë, hapni Bing Maps dhe lundroni në adresën tuaj. Në panelin e majtë, lëvizni poshtë dhe klikoni çdo imazh me etiketën StreetSide. Kjo do të hapë një pamje 360º të zonës. Për të raportuar një çështje, klikoni Raporto një shqetësim për privatësinë me këtë imazh në këndin e poshtëm të majtë. Kjo do të hapë një faqe të re ku mund të zgjidhni Shtëpinë pranë pyetjes “Çfarë lloj shqetësimi keni?”