Mercedes EQE i ri 2022 mbërrin në Mynih me një distancë maksimale prej 660 km

Ky është Mercedes EQE-një homolog krejtësisht elektrik i sallonit E-Class dhe modeli i dytë në linjën ekuivalente të EQ të Mercedes të bazuar në një platformë të makinave elektrike.

It’sshtë një vëlla më i vogël për sallonin luksoz të madh të markës EQS, dhe i pari në një treshe sallonesh ekzekutive krejtësisht elektrike të planifikuara nga tre prodhuesit e mëdhenj premium gjermanë, duke mposhtur Audi A6 e-tron të ardhshëm dhe versionin elektrik të gjeneratës së ardhshme BMW Seria 5 në gjendje të gatshme për prodhim.

Ashtu si EQS, EQE përdor platformën EVA2 të markës. Do të ndërtohet në fabrikën më të madhe të firmës në Bremen nga mesi i vitit 2022 e tutje, me prodhim shtesë në Kinë për tregun kinez.

Evershtë gjithnjë pak më e gjatë, më e gjerë dhe më e gjatë se salloni E-Class, ndërsa baza e tij e rrotave prej 3,120 mm është më e gjatë se edhe modeli i Kinës vetëm për E-Class Long Wheelbase.

Këto dimensione, të shoqëruara me modelin e thjeshtuar, pothuajse me katër dyer të ngjashme me kupën, do të thotë që EQE është më i ngjashëm në profil me CLS sesa salloni i E-Class. Mbivendosjet mbahen më të shkurtra se në EQS, me rrota me madhësi nga 19 në 21 inç në dispozicion.

Duhet shumë frymëzim në dizajn nga vëllai i tij më i madh EQS, duke integruar një dizajn të ngjashëm të përparmë, me një panel të madh të zi në vend të grilës. Prapa kësaj hapësire qëndrojnë sensorë dhe kamera të ndryshme të kërkuara për veçoritë e ndihmës së shoferit të makinës. Kapaku është i fiksuar në vend dhe i projektuar për tu hapur vetëm nga mekanikët e Mercedes në një servis, me një valvul aksesi për lëngun e rondele të integruar në krahun e majtë.

Në pjesën e pasme, një kapak tradicional i bagazhit të sallonit titullohet nga një shirit LED me dritë të pasme me gjerësi të plotë dhe një spoiler të vogël të integruar të buzëve. Artikuj të tillë si antenat e makinës fshihen nën pjesën e trupit dhe kamera e kthimit është vendosur nën simbolin e pasmë.

Si standard, EQE udhëton me pezullim çeliku-pranverë, por pezullimi ajror adaptiv është opsional, siç është sistemi i drejtimit me katër rrota i përdorur në EQS.

Brenda, merr frymëzim të rëndë nga EQS më të mëdha. Në fakt, pulti është pothuajse identik kur EQE zgjidhet me sistemin MBUX Hyperscreen-një ekran OLED me gjerësi të plotë që përfshin të gjithë sipërfaqen e pultit me tre zona të shfaqjes interaktive.