Microsoft e bën Copilot më pak të dobishëm në kompjuterët e rinj Copilot Plus

foto

Microsoft lançoi gamën e tij të kompjuterëve Copilot Plus në fillim të kësaj jave dhe të gjithë ata vijnë të pajisur me tastin e ri të dedikuar Copilot në tastierë. Është ndryshimi i parë i madh në tastierat e Windows në 30 vjet, por gjithçka që bën tani është të lëshojë një version Progressive Web App (PWA) të Copilot.

foto

Aplikacioni i uebit as nuk integrohet më në Windows si përvoja e mëparshme e Copilot që nga viti i kaluar, kështu që nuk mund ta përdorni Copilot për të kontrolluar cilësimet e Windows 11 ose ta vendosni më si një shirit anësor. Është fjalë për fjalë vetëm një PWA. Microsoft madje ka hequr shkurtoren e tastierës për Copilot në këta kompjuterë të rinj Copilot Plus, kështu që WINKEY+ C nuk bën asgjë.

Shpresoja që Microsoft do ta evoluonte çelësin Copilot në diçka që mund të përdoret njësoj si tasti Windows, në kombinim me çelësa të tjerë për të nisur shkurtoret për aplikacionet apo edhe veçoritë e fuqizuara nga AI në Windows. Kjo do ta bënte atë shumë më të dobishëm sesa thjesht nisja e një PWA.

foto

Microsoft nuk ka shpjeguar pse e ka ndryshuar Copilot nga një përvojë më e integruar në Windows në thjesht një aplikacion ueb që nuk mund të kontrollojë më cilësimet e Windows. “Ne po evoluojmë gjithashtu përvojën e Copilot në Windows si një aplikacion që do të ngjitet në shiritin e detyrave,” thotë ekipi i Windows Insider në një postim të fundit në blog. “Kjo u mundëson përdoruesve të marrin përfitimet e një eksperience tradicionale të aplikacionit, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar madhësinë, lëvizjen dhe këputjen e dritares – reagime që kemi dëgjuar nga përdoruesit gjatë pamjes paraprake të Copilot në Windows.”

Microsoft thotë se do të jetë në gjendje të “zhvillojë dhe optimizojë në mënyrë më të shkathët” përvojën e Copilot si rezultat i këtyre ndryshimeve, kështu që ndoshta do të shohim disa ndryshime të ardhshme që e bëjnë këtë regres në funksionalitet të ketë kuptim. Deri atëherë, tasti i ri Copilot do të zëvendësojë tastin e menysë (tastin e aplikacionit) në tastierat në kompjuterët e rinj Copilot Plus, dhe Microsoft gjithashtu ka vendosur aplikacionin Copilot në shiritin e detyrave, kështu që nuk keni nevojë të përdorni gjithsesi tastin e dedikuar.