Pothuajse gjysma e punëtorëve të Dell-it zgjedhin punën me kohë të plotë në distancë, edhe pse kjo nuk do të thotë asnjë promovim

foto

U raportua në fillim të këtij viti se Dell do të fillonte të klasifikonte shumicën e punëtorëve si të largët ose hibridë. Punëtorët hibridë duhet të vijnë në zyrë të paktën 39 ditë në tremujor, që është e barabartë me rreth tre ditë në javë. Dhe ndërsa punëtorët në distancë mund të qëndrojnë në shtëpi me kohë të plotë, kompromisi është mungesa e përparimit në karrierë: pa promovime ose aplikim për role të reja në kompani.

foto

Dell përdor një sistem monitorimi të koduar me ngjyra për të siguruar që punonjësit e saj në distancë po përmbushin kuotën e pjesëmarrjes në zyrë. Business Insider raporton se ka parë këto të dhëna të gjurmimit të brendshëm dhe tregon se pothuajse 50% e punonjësve kanë zgjedhur të qëndrojnë në shtëpi me kohë të plotë pavarësisht nga pasojat.

foto

BI foli me disa punonjës të Dell-it se pse ata do të zgjidhnin të punonin nga shtëpia edhe pse kjo ishte e dëmshme për karrierën e tyre. Disa përmendën çështjet praktike: zyrat e tyre lokale ishin mbyllur gjatë pandemisë dhe objekti tjetër më i afërt ishte shumë larg. Njëri tha se njerëzit me të cilët punojnë ishin në vende të ndryshme, kështu që nuk kishte nevojë fare për të shkuar në zyrë. Një tjetër tha se orari i tyre kërkonte fleksibilitetin që vjen nga WFH.

Arsyet kryesore që punonjësit e Dell zgjodhën të punojnë në distancë me kohë të plotë do të jenë të njohura për këdo që e bën këtë: përfitimet personale dhe financiare. Të kalosh më shumë kohë me familjen, të kesh hapësirë ​​personale, komoditetet dhe familjariteti i shtëpisë, si dhe një ekuilibër më i mirë punë/jetë u theksuan të gjitha si të preferueshme sesa mundësia për t’u promovuar. Për më tepër, mos nevoja për të udhëtuar rregullisht dhe për të shpenzuar para për dreka ishin stimuj financiarë.

Për disa, kërcënimi për mos promovime është bosh. Punonjësit thanë se këto mundësi janë ndjerë të kufizuara prej vitesh, pavarësisht se si ata zgjedhin të punojnë. Por shumë janë të mërzitur nga ultimatumi i kompanisë dhe po kërkojnë punë të tjera që nuk i shtyjnë njerëzit të kthehen në zyrë.

Dell thotë se “lidhjet personale të shoqëruara me një qasje fleksibël janë kritike për të nxitur inovacionin dhe diferencimin e vlerës.” Tranzicioni i saj larg WFH filloi në fillim të vitit 2023, kur kërkoi që punëtorët që jetonin brenda një ore udhëtim nga zyra më e afërt e kompanisë të ktheheshin për tre ditë në javë.

Një sondazh në vitin 2022 tregoi se 96% e njerëzve do të ishin të gatshëm të hiqnin dorë nga një përqindje e pagës së tyre për të punuar nga shtëpia përgjithmonë. Dhe jo vetëm një shumë e vogël: 30% do të hiqnin dorë nga gjysma ose më shumë, ndërsa 2 në 5 do të merrnin midis 25% dhe 50% më pak pagë për të vazhduar punën nga shtëpia për një kohë të pacaktuar. Të anketuarit ishin gjithashtu të gatshëm të hiqnin dorë nga përfitimet si sigurimi shëndetësor dhe pushimi i paguar.