Microsoft lançon Windows 365: Një mënyrë e re për të provuar Windows 10 dhe Windows 11 ONLINE

foto

Windows 365 u jep përdoruesve akses në një desktop të Windows nga çdo pajisje dhe vendndodhje

Microsoft ka ngritur kapakun e një shërbimi të ri të madh të quajtur Windows 365 që është krijuar për t’u dhënë klientëve një mënyrë të re për t’u lidhur me Windows 10 dhe Windows 11.

Në konferencën e saj vjetore Inspire, kompania ofroi detajet e para zyrtare në lidhje me shërbimin e përfolur prej kohësh, i cili lejon përdoruesit të transmetojnë një desktop Windows në pajisjen e tyre përmes cloud.

Në vend që të presë sistemin operativ dhe aplikacionet në vend, duke thithur burime ruajtjeje dhe kompjuterike, Windows 365 lejon përdoruesit të transmetojnë aplikacionet, të dhënat dhe cilësimet e tyre në cilëndo nga pajisjet e tyre – përfshirë ato që funksionojnë në macOS, Linux ose Android.

Windows 365 Cloud PC

Nën ombrellën e Windows 365 qëndron Cloud PC, një shërbim virtualizimi i përqendruar në biznes që në mënyrë efektive kthen pajisjet e korporatave në klientë të hollë.

Ndërtuar me punën hibride në mendje, Cloud PC gjithashtu e bën kalimin e pajisjes të thjeshtë, duke ruajtur një gjendje të qëndrueshme në të gjithë kompjuterët, laptopët dhe tabletët për t’i lënë punëtorët të marrin pikërisht aty ku u ndalën.

“Aftësia për të punuar kurdoherë, dhe kudo që është e nevojshme është bërë normale”, tha Wangui McKelvey, GM Microsoft 365. “Të gjithë punonjësit duan teknologji të njohur, të lehtë për t’u përdorur dhe të disponueshme në të gjithë pajisjet.”

“Në mjedisin më të ndërlikuar të sigurisë kibernetike që kemi parë ndonjëherë, bizneset kanë nevojë për një zgjidhje që ndihmon punonjësit e tyre të bashkëpunojnë, të ndajnë dhe të krijojnë duke mbajtur edhe të dhënat e tyre të sigurta. Ne kemi një mundësi për të hartuar mjetet që do të fuqizojnë këtë botë të re të punës hibride me një perspektivë të re – dhe fuqinë dhe sigurinë e reve. “

Cloud PC është krijuar gjithashtu për të ndihmuar bizneset të kursejnë në kosto, duke lejuar që punëtorët sezonalë dhe kontraktorët të “devijojnë dhe të fiken” në periudha të qeta ose në nevojë. Dhe do të bëhet shumë më e lehtë për kompanitë që të formojnë burime informatike lart e poshtë për grupe specifike të punonjësve, në varësi të kërkesave të rolit.

Për ta bërë tranzicionin sa më të thjeshtë të jetë e mundur për departamentet e IT, PC-të Cloud do të shfaqen së bashku me kompjuterët fizikë Windows në Microsoft Endpoint Manager dhe procesi i menaxhimit të patch do të mbetet identik.

Sipas Microsoft, Cloud PC adreson gjithashtu një numër problemesh të sigurisë kibernetike, duke ruajtur të dhëna në renë në krahasim me ato në pajisje. Integrimet me sigurinë dhe shërbimet e ndryshme të menaxhimit të identitetit të kompanisë e bëjnë të thjeshtë vendosjen e vërtetimit me shumë faktorë dhe qasjen me kusht. Dhe enkriptimi zbatohet në të gjithë bordin, nga të dhënat në qetësi deri te trafiku i rrjetit që drejtohet nga dhe nga kompjuterët Cloud.

“Ne jemi aq të ngazëllyer që ndajmë këtë mënyrë të re për të provuar Windows 10 ose Windows 11 përmes fuqisë së reve në të gjitha pajisjet tuaja”, shtoi McKelvey. “Ne besojmë se kjo do t’u japë organizatave të të gjitha madhësive fuqinë, thjeshtësinë dhe sigurinë që ju nevojiten për të adresuar nevojat në ndryshim të fuqisë tuaj të punës.”

Shërbimi i ri, i cili do të dalë në treg më 2 gusht, do të jetë i disponueshëm në dy konfigurime: Windows 365 Business dhe Windows 365 Enterprise. Faturuar në bazë të një përdoruesi në muaj, këto dy paketa u ofrojnë bizneseve një gamë të ndryshme opsionesh performancë.

Edhe pse Microsoft tani ka ndarë një mori informacionesh në lidhje me rastet e përdorimit të fokusuara në biznes për Windows 365, ne presim detaje të mëtejshme në lidhje me aplikacionin e nënkuptuar të konsumatorit.