Mjeku përdor kamerën Macro të iPhone 13 Pro për të kontrolluar sytë e pacientëve

foto

Një nga veçoritë e reja të iPhone 13 Pro është shtimi i një mënyre të re Macro për të kapur fotografi dhe video nga afër me kamerën. Ndërsa shumica e përdoruesve kanë përdorur mënyrën e re për të kapur detaje të natyrës, doktori Tommy Korn ka zbuluar se kamera Macro e iPhone 13 Pro mund të jetë gjithashtu e dobishme për trajtimin e syve.

Në një postim në LinkedIn, okulisti ndau historinë se si ai ka përdorur iPhone -in e tij të ri 13 Pro Max për të kontrolluar syrin e pacientit me kamerën e re. Falë modalitetit Macro, Korn mund të marrë fotografi jashtëzakonisht të detajuara të syve, gjë që e lejon atë të vëzhgojë dhe regjistrojë detaje të rëndësishme në lidhje me shëndetin e pacientëve.

Mjeku tregon rastin e një pacienti që kishte transplantuar kornea dhe tani duhet të kontrollojë vazhdimisht nëse gërryerja është duke u shëruar.

Së bashku me optometristin Jeffrey Lewis, të dy mjekët argumentojnë se si kjo veçori duhet të jetë mjaft e dobishme në shtyrjen e telemjekësisë përpara.

Pavarësisht se ka modalitetin e ri të kamerës, Apple nuk ka shtuar një lente të re posaçërisht për fotografitë makro. Në vend të kësaj, iPhone 13 Pro dhe iPhone 13 Pro Max kanë një lente ultra të gjerë të azhurnuar me një hapje më të madhe f/1.8 dhe fushëpamje 120 gradë që është e aftë të kapë imazhe makro me 2 centimetra distancë.