Moderatorët po rregullojnë Trilogjinë GTA, nga shiu më i mirë deri te modelet në formë arre

foto

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition u lançua javën e kaluar, dhe deri më tani ka qenë një çështje mjaft e çrregullt. Dhe nuk e kam fjalën për ta hequr atë nga fiaskoja e shitjes, dua të them që vetë loja është një rrëmujë. Por për fat të mirë, modderët kanë ndërhyrë, duke bërë përmirësime në shiun e lojës, duke rregulluar gabime shkrimi, duke shtuar shumë opsione të këndshme grafike dhe më shumë. Një moder madje ka rregulluar arrën në shenjën Tuff Nut Donuts, e cila, për disa arsye çuditëse, ishte rrumbullakosur.

Dua të flas për atë fillimisht, veçanërisht, sepse është qesharake. Zhvilluesit e zbutën arrë. Pse e zbutën arrën? A nuk kanë parë kurrë një arrë? A ishin aq të nxituar sa nuk e kuptuan se gjëja e rrumbullakët që po bënin shumë të rrumbullakët ishte, në fakt, një arrë?

Duket sikur ky ishte një aksident, megjithëse do të mendonit se dikush do ta kishte vënë re nga brenda. Megjithatë, “Irastris” në NexusMods na ka mbuluar, duke e rikthyer atë në formën aktuale të arrës (megjithatë, ata e kanë ndryshuar atë në një arrë tetëkëndëshe sesa në atë gjashtëkëndore origjinale).

Përtej ndreqjes së arrave rrethore, ka edhe shumë ndryshime të mira. Moderatorë të shumtë kanë shkuar pas shiut të trilogjisë, i cili, në gjendjen e tij të pamodifikuar, është një breshëri vijash të bardha të trasha në të gjithë ekranin tuaj. Better Rain nga “Instanity666” dhe Rain Fix nga “GTATrilogyMods” (i cili krijoi atë imazh krahasimi më lart) të dyja e bëjnë shiun më transparent.

Një moder që e quan veten “Grove Street Games” ka redaktuar një sërë gabimesh shtypi në një ushqimore në lagjen kineze në GTA 3. Në dritaren e përparme, versioni Def Ed shkruan gabimisht “supat” si “sops”, mes gabimeve të tjera për fjalët që janë shkruar vetëm mirë në origjinal.

Për t’i bërë lojërat të ndjehen më shumë si origjinalet, “OussaMax” ka krijuar një mod të quajtur Make Los Santos Great Again. Është krijuar për të ndihmuar në “imitimin e pamjes dhe ndjesisë” së San Andreas-it të vjetër, duke shtuar mjegull, klasifikim ngjyrash dhe një sërë paravendosjesh të klasifikimit që ju lejojnë të vendosni një larje të ngrohtë ngjyrash mbi të gjithë sendin. Ekziston gjithashtu një mod që rikthen radarin e Vice City, plus moda që përdorin ikonat e vjetra të GTA 3 dhe Vice City.

Për disa shtesa, mund të shikoni “No Outlines”, i cili heq skicat e trasha të bardha nga këmbësorët kur i synoni ata, ose ekranin më të mirë të thyer për GTA 3. Nëse dëshironi disa pamje argëtuese, mund t’i ndryshoni grafikat tuaja për të qenë më vizatimore -y me këtë mod që e bën trilogjinë të duket paksa si një lojë Telltale.

Trilogjia pothuajse me siguri ka më shumë përtej gjithë këtyre gjërave që duhen rregulluar, por ka disa gabime që mund të qëndrojnë. Nuk mendoj se rritja e një makine duke lëvizur nga njëra anë në tjetrën është domosdoshmërisht problem, e dini?