Motori më i shpejtë në botë thyen rekordin e shpejtësisë

foto

Konceptet e motoçikletave të bardha zbuluan WMC250EV në qershor, duke sjellë një mori idesh të reja në tryezë të përqendruara rreth një kanali të gjerë aerodinamik që shkurton zonën ballore të biçikletës dhe koeficientin e tërheqjes pa iu drejtuar llojit të gjysmë-rrymëzuesit me rrota të ulëta. konfigurimi i cili është më i zakonshëm në regjistruesit.

Kjo do të thotë se është një ide e cila mund të transferohet në biçikletat rrugore, pasi lartësia e sediljes dhe silueta e ndezur mund të lejojnë një pozicion konvencional hipjeje.

Aero gjithashtu zvogëlon ngritjen në pjesën e përparme, duke lejuar përdorimin e dy-rrotave-me dy motorë elektrikë të montuar në shpërndarësin e përparmë, së bashku me një palë tjetër që ngasin rrotën e pasme përmes një zinxhiri të mbyllur-për të maksimizuar tërheqjen, e cila mund të jetë një problem në banesat e rrëshqitshme të kripës ku do të tentohet regjistrimi.

Modelimi i kompjuterit dhe testet e tunelit të erës treguan një ulje të tërheqjes prej 70% në krahasim me biçikletat më të mira konvencionale të rrugës, por vetëm në veprimet e botës reale ato numra mund të verifikohen, kështu që testet e shkundjes së WMC250EV në terrenin shtëpiak ishin një hap i rëndësishëm për të dëshmuar idenë aerodinamike si dhe për të konfirmuar që drejtuesi elektrik po punon siç ishte planifikuar.

Fillimisht, biçikleta është vënë në lëvizje duke përdorur një motor 100kW (ekuivalent me 137bhp), por versioni përfundimtar do të ketë rreth 250kW në fuqi (335bhp). Edhe me më pak se gjysmën e fuqisë së tij në dispozicion, ekipi ishte i kënaqur me rezultatet.

Biçikleta tashmë ka funksionuar me shpejtësi 170 km / h. Siç sugjeron edhe emri i biçikletës, objektivi përfundimtar është të çojë rekordin botëror në 250 kilometra në orë ose më gjerë. Aktualisht mbahet nga ish-ylli GP dhe ylli WSB Max Biaggi në Voxan Wattman me 228.05 mph.

Rob White, i cili është projektues dhe shofer i WMC250EV, tha: “Unë jam i kënaqur me përparimin që kemi bërë dhe nivelin e lartë të interesit që ka tërhequr projekti. Ky është një motor i porositur dhe që ai të dalë jashtë kutia është fantastike. Besimi im se do të jemi të suksesshëm po ndërtohet gjatë gjithë kohës. “

Kur Max Biaggi vendosi rekordin e shpejtësisë së tokës për biçikleta elektrike në klasën gjysmë të efektshme në Voxan’s Wattman vitin e kaluar ai përdori fuqinë brutale për ta arritur atë-me 367 kuaj fuqi në mesatare 228 kilometra në orë. Tani firma britanike White Motorcycle Concepts planifikon ta tejkalojë atë rekord duke përdorur aerodinamikë të zgjuar dhe makinë me dy rrota.

Conmbëlsira e kompanisë me fibra karboni dhe alumini billet është demonstruesi i parë i një koncepti të ri aerodinamik, ideja e themeluesit dhe emrit Robert White, një inxhinier me përvojë të një çerek shekulli në motorsport.

Ai gjithashtu do të ngasë biçikletën në përpjekjen rekord, por planet e tij janë shumë më ambicioze sesa thjesht të ecësh shpejt. Ai beson se i njëjti mendim që e bën WMC250EV 70% më aerodinamik sesa një Suzuki Hayabusa mund të transferohet në biçikletat rrugore, duke punuar me shpejtësi të arsyeshme për të ofruar një rritje në gamën, performancën dhe ekonominë që ka të ngjarë të jetë veçanërisht e dobishme për motoçikletat elektrike.

Pjesa më e dukshme e biçikletës në festë është kanali që rrjedh nga hunda – normalisht vendi ku presioni aerodinamik është më i lartë në një biçikletë konvencionale – deri në bisht. Përveç zvogëlimit të zonës ballore të biçikletës, një pjesë kyçe e tërheqjes aerodinamike, ajo ul qendrën e presionit në pjesën e përparme, kështu që fluksi i ajrit 200 kilometra në orë plus nuk po përpiqet të heqë rrotën e përparme nga toka aq sa në mënyrë konvencionale biçikletë e projektuar.

Dizajni do të thotë se ka më shumë ngarkesë mbi gomën e përparme me shpejtësi, duke lejuar që inovacioni i dytë i White – 2wd – të hyjë në lojë. Në vend që të mbështetet thjesht në kapjen e gomës së pasme për të kapërcyer tërheqjen aerodinamike në kripërat boliviane ku do të bëhet përpjekja rekord, WMC250EV përdor të dy rrotat. Kjo shton tërheqje dhe kur bëhet fjalë për vendosjen e rekordeve të shpejtësisë së tokës është po aq e rëndësishme sa fuqia e plotë.