Ndryshimet e fundit në Siri heqin veçoritë e thirrjes, postës elektronike dhe postës zanore të përdorura nga përdoruesit e verbër

foto

Me lëshimin e fundit të iOS 15, Apple duket se ka bërë disa ndryshime në funksionalitetin Siri që kanë hequr veçoritë e mbështetura nga shikimi i ulët dhe përdoruesit e verbër të iPhone.

Disa komanda Siri që ofrojnë detaje për thirrjet telefonike, postat zanore dhe dërgimin e postave elektronike nuk duket se funksionojnë. Komandat e mëposhtme kanë qenë funksionale, por kohët e fundit janë hequr.

Gjatë dy javëve të fundit, ne kemi marrë disa email nga përdoruesit e iPhone të cilëve u mungon ky funksion kyç i Sirisë, ose nga të afërmit e tyre të cilët po përpiqen t’i ndihmojnë ata të lundrojnë në ndryshimet. Heqja e veçorisë Siri është dokumentuar gjithashtu në forumet e AppleVis për përdoruesit e verbër dhe me shikim të ulët të produkteve të Apple.

Kërkimi nga Siri për të dhënë detaje për telefonatat e fundit ose postat zanore rezulton në përgjigjen e mëposhtme: “Unë nuk mund të ndihmoj me këtë, por ju mund të më kërkoni që të hap aplikacionin e Telefonit.” Të pyesësh për email -in merr një përgjigje të ngjashme në lidhje me pamundësinë e Siri për të ndihmuar.

Vlen të përmendet se është ende e mundur që t’i kërkoni Siri -t të luajë mesazhin më të fundit të postës zanore që është në dispozicion, ose një postë zanore nga një person i caktuar, por Siri nuk do të lexojë një listë të të gjitha postave zanore në dispozicion. Komandat Siri duket se janë zhdukur kur u lëshua iOS 15, por përdoruesit e iOS 14 gjithashtu nuk janë në gjendje t’i përdorin ato, kështu që nuk është një çështje e lidhur me ios 15.

Ne i kërkuam Apple të komentonte nëse ky ishte një defekt apo nëse kishte komanda alternative të disponueshme për përdoruesit, por pas disa ditësh pritjeje për një përgjigje, ne nuk dëgjuam përgjigje. Një përdorues në forumet AppleVis foli me mbështetjen e Apple dhe iu tha se Apple është në dijeni të çështjes, kështu që ekziston mundësia që ky funksionalitet të ri-shtohet në një moment.