Nisja e çrregullt e Android 12 shpjegoi: Pse Pixel mbeti prapa

foto

Android 12 është më në fund këtu, por ju nuk mund ta keni atë.

Kjo tingëllon si një bisedë e çmendur, por është e vërtetë, dhe ka më shumë kuptim nga sa mendoni se duket. Nëse nuk jeni të informuar për lajmet në lidhje me Android 12 ose telefonat Pixel të Google, ja çfarë ka rënë poshtë: Dave Burke, VP i inxhinierisë i Google dhe drejtues i projektit Android, njoftoi se Android 12 ishte bërë dhe ishte në dispozicion. Por (ka gjithmonë një por) ai nuk donte të thoshte atë që mund të supozoni, sepse ai po fliste për kodin burimor të përdorur për të ndërtuar softuerin që ne e njohim si Android 12.

Më vonë, Google na informoi se përditësimi i Android 12 nuk do të dilte në telefonat Pixel më 4 tetor ashtu siç e prisnin të gjithë. Ne iu drejtuam drejtpërdrejt Google-it për sqarim, dhe ja çfarë na thanë fjalë për fjalë: “Ne po vendosim prekjet përfundimtare në një lëshim special me përvojat ekskluzive të Pixel dhe Pixel-in e parë në Android 12. Kjo do të shfaqet tek përdoruesit e Pixel në javët e ardhshme “.

Kjo është pjesërisht PR e pllakës së bojlerit dhe pjesërisht vërtet emocionuese. Ajo gjithashtu çon në shtëpi se ekipi Android dhe ekipi Google Pixel nuk janë një dhe i njëjti. Secila punon me ritmin e vet.

Konfuzioni dhe zhgënjimi nga turma e Android ndodhi sepse ne presim të shohim azhurnime në momentin kur një version i ri është në dispozicion. Kështu ka qenë gjithmonë. Për vite me radhë, sa herë që Google njoftonte se një version i ri i Android ishte gati dhe gati, ai gjithashtu do ta dërgonte atë menjëherë në një pajisje Nexus ose Pixel. Por kjo ishte një prirje, jo një rregull; dje, ne pamë se si funksionon sistemi në të vërtetë.

Mendoni për Google si një prodhues tjetër të telefonave që dëshiron të shesë po aq telefona sa Samsung. Ekipi Pixel ekziston për të zbatuar atë vizion. Ata punojnë në harduer, në veçoritë vetëm për Pixel. Ata punojnë për të marrë kodin që ekipi Android shkruan dhe për ta bërë atë të funksionojë në telefonat e tyre. Samsung, Xiaomi, OnePlus dhe çdo kompani tjetër që prodhon telefona po bëjnë të njëjtën gjë saktësisht; ata thjesht kanë më pak qasje tek inxhinierët e softuerit në Google.