Një dokument 125GB me akaunte të Twitch po shpërndahet në forumet e hakerave

foto

Përdoruesi postoi një lidhje prej 125 GB për torrent me 4chan të Mërkurën, duke deklaruar se rrjedhja kishte për qëllim të “nxisë më shumë përçarje dhe konkurrencë në hapësirën e transmetimit të videove në internet”, sepse “komuniteti i tyre është një gropë toksike e neveritshme”.

VGC mund të verifikojë që skedarët e përmendur në 4chan janë publikisht të disponueshëm për tu shkarkuar siç përshkruhet nga hakeri anonim.

Një burim anonim i kompanisë i tha VGC se të dhënat e rrjedhura janë legjitime, përfshirë kodin burimor për platformën e transmetimit në pronësi të Amazon.

Brenda, Twitch është në dijeni të shkeljes, tha burimi, dhe besohet se të dhënat u morën së fundmi të hënën. Ne kemi kërkuar koment nga Twitch dhe do ta përditësojmë këtë histori kur të përgjigjet.

Disa përdorues të Twitter kanë filluar të kalojnë përmes informacionit prej 125 GB që ka rrjedhur, me një që pretendon se torrenti përfshin edhe fjalëkalime të koduara dhe rekomandon që përdoruesit të mundësojnë vërtetimin me dy faktorë të jetë i sigurt.

Nëse keni një llogari Twitch, rekomandohet që të aktivizoni edhe vërtetimin me dy faktorë, i cili siguron që edhe nëse fjalëkalimi juaj është i komprometuar, ju prapë keni nevojë që telefoni juaj të provojë identitetin tuaj duke përdorur SMS ose një aplikacion vërtetues.

Përrua gjithashtu thuhet se përfshin kodin Unity për një lojë të quajtur Vapeworld, e cila duket se është softuer bisede i bazuar në konkurrentin e pa lëshuar të Amazon, Steam, Vapor.

Ndërkohë, Vapor, emri i koduar për një konkurrent të dyshuar në zhvillim Steam, pretendohet se integron shumë nga veçoritë e Twitch në një dyqan lojërash të porositur.

Më në fund, dokumentet e rrjedhura thuhet se tregojnë se transmetuesit e njohur si Shroud, Nickmercs dhe DrLupo kanë fituar miliona nga puna me platformën e njohur të transmetimit.

Ajo që nuk përfshin është paratë që transmetuesit kanë fituar jashtë Twitch, duke përfshirë mallrat, të ardhurat në YouTube, sponsorizimet dhe donacionet e jashtme.

Pavarësisht nga kjo paralajmërim, lista tregon se 81 transmetuesit Twitch janë paguar më shumë se 1 milion dollarë nga Twitch që nga gushti 2019.

Rrjedhësi anonim ka deklaruar se kjo është vetëm pjesa e parë e përmbajtjes që do të rrjedhë, por nuk ka deklaruar atë që ata planifikojnë të publikojnë gjithashtu.

Twitch është vënë rregullisht nën kritikat e krijuesve dhe përdoruesve që mendojnë se siti nuk ndërmerr veprime të mjaftueshme kundër anëtarëve problematikë të komunitetit Twitch.

Muajin e kaluar një grup transmetuesish Twitch u bëri thirrje kanaleve të tjera dhe shikuesve të bojkotojnë faqen për 24 orë si përgjigje ndaj sulmeve të urrejtjes.

Në të njëjtën ditë kur fushata u njoftua fillimisht, Twitch postoi një temë në Twitter duke shpjeguar se po përpiqej të ndalonte sulmet e urrejtjes, por se nuk ishte “një rregullim i thjeshtë”.

“Askush nuk duhet të përjetojë sulme dashakeqe dhe urrejtëse bazuar në atë se kush janë ose çfarë përfaqësojnë”, thuhet në deklaratë. “Ky nuk është komuniteti që duam në Twitch dhe duam që ju të dini se ne po punojmë shumë për ta bërë Twitch një vend më të sigurt për krijuesit.

“Sulmet e padëshiruara të urrejtjes janë rezultat i aktorëve të këqij të motivuar dhe nuk kanë një rregullim të thjeshtë. Raportet tuaja na kanë ndihmuar të ndërmarrim veprime – ne kemi përditësuar vazhdimisht filtrat e fjalëve të ndaluar në faqen tonë për të ndihmuar në parandalimin e ndryshimeve në sharjet urrejtëse dhe heqjen e botëve kur identifikohen.

“Ne po ndërtojmë zbulimin e evazionit të ndalimit të nivelit të kanalit dhe përmirësimet e llogarisë për të luftuar këtë sjellje me qëllim të keq për muaj të tërë. Sidoqoftë, ndërsa punojmë në zgjidhje, aktorët e këqij punojnë paralelisht për të gjetur mënyra rreth tyre – kjo është arsyeja pse ne nuk mund të ndajmë gjithmonë detaje. “