Apple e bën më të lehtë raportimin e aplikacioneve dhe mashtrimeve të këqija

foto

Pas raporteve që zbuluan se një përqindje e konsiderueshme e aplikacioneve kryesore të App Store ishin mashtrime, Apple po lejon përdoruesit të raportojnë një sjellje të tillë, sipas The Verge. Si pjesë e iOS 15, përditësimi më i fundit i App Store ju lejon të “raportoni një mashtrim ose mashtrim” si për blerje falas, brenda aplikacionit (IAP) ashtu edhe për aplikacione me pagesë, me kusht që të keni instaluar aplikacionin në fjalë.

Karakteristika, e detajuar nga Kosta Eleftheriou dhe Richard Mazkewich në Twitter, shkon edhe më larg se tipari i mëparshëm “Raporto një problem”. Tani mund të sinjalizoni një mashtrim ose një mashtrim dhe jo vetëm “Raportoni aktivitet të dyshimtë”, “Raportoni një çështje cilësore”, “Kërkoni një rimbursim” ose “Gjeni përmbajtjen time” si më parë. Më parë, do të kishit nevojë gjithashtu të bëni një blerje brenda aplikacionit para se të theksoni një mashtrim ose mashtrim, por kjo nuk është më kështu.

Veçoria “Raporto një problem” u kthye në listat e aplikacioneve individuale për herë të parë në vite, siç theksoi The Verge. Para kësaj, ajo ishte e vendosur në fund të skedave të Aplikacioneve ose Lojërave dhe do t’ju dërgonte në një faqe në internet të veçantë.

Apple në thelb parashikoi ndryshimet kur lëshoi ​​Udhëzimet e reja të Rishikimit të App Store në qershor. Disa seksione përfshinin ndryshime që e panë Apple të mbante një qëndrim më të ashpër ndaj mashtrimeve, mashtrimeve dhe sjelljeve të pahijshme të zhvilluesve, vuri në dukje në atë kohë TechCrunch.

Aplikacionet e këqija të gjetura në Dyqan përfshinin VPN që i mashtruan klientët për të blerë softuer të panevojshëm, aplikacione të këqija takimesh, lexues QR dhe aplikacione që pretendojnë me mashtrim se janë nga markat kryesore, zbuloi Washington Post në fillim të këtij viti. Aplikacionet mund të kenë mashtruar përdoruesit nga rreth 48 milionë dollarë, sipas vlerësimeve të Postës.