Disa përdorues të iPhone 13 raportojnë probleme me ndërprerje të prekjes, modelet më të vjetra gjithashtu preken pas përditësimit në iOS 15

foto

Disa përdorues të rinj të iPhone 13 po raportojnë probleme me ndërprerje të prekjes në pajisjet e tyre të reja, një fenomen ku iPhone nuk i përgjigjet hyrjeve të prekjes nga përdoruesi, ndonjëherë duke kërkuar një rindezje të tërë pajisjes për të zgjidhur, ose në raste të tjera, trokitje të përsëritura për të shkaktuar sistemi për të reaguar.

Postimet në Reddit, Forumet MacRumors, Twitter dhe Mbështetja e Apple përfshijnë raporte të klientëve të iPhone 13 që kanë probleme me ndjeshmërinë e prekjes në telefonat e tyre të rinj. Përdoruesit raportojnë probleme me trokitjen për t’u zgjuar, ku iPhone nuk përgjigjet pas një trokitjeje në ekran për t’u zgjuar, dhe raste të tjera të hyrjeve të prekjes në të gjithë sistemin dhe brenda aplikacionit që nuk përgjigjen.

Rastet e izoluara të çështjeve të ndjeshmërisë së ekranit me prekje në iPhone 13 do ta kufizonin atë në keqfunksionime të mundshme të harduerit për disa modele të iPhone -it të ri; megjithatë, raportet e çështjeve të prekjes që ndodhin në pajisjet më të vjetra pas përditësimit në iOS 15 sugjerojnë se ka të ngjarë të jetë një gabim i softuerit.

Që nga lëshimi i tij pak më shumë se një javë më parë, iOS 15 është munduar me probleme, duke përfshirë defekte që lidhen me iPhone 13 dhe Apple Watch, hapësirën ruajtëse të pajisjes, Apple Music dhe widget, në krye të dobësive të mundshme të sigurisë. Apple ka premtuar se do të lëshojë një përditësim të softuerit për të adresuar çështje të ndryshme që prekin aktualisht pajisjet iOS dhe iPadOS 15. Apple mund të lëshojë iOS 15.0.1 herët sesa vonë për të adresuar çështjet, megjithëse mund të vendosë që vetëm të lëshojë iOS 15.1 në vend kur të përfundojë testimin beta më vonë muajin tjetër.

YouTuber dhe specialisti i Apple beta Zollotech vuri në dukje në videon e tij të fundit duke përmbledhur ndryshimet në beta më të re të iOS 15.1 se çështja duket se është rregulluar, sipas kohës së tij të kufizuar me krijimin e softuerit më të fundit.