Paddle zbulon “alternativën e parë” ndaj sistemit të App Store In-App Purchase pas vendimit të gjykatës

foto

Edhe pse rasti Epic vs Apple ka të ngjarë të ketë mbaruar, platforma e të ardhurave nga softueri Paddle po kërkon të hyjë në rezultatet herët. Pas vendimit të gjyqtarit Yvonne Gonzalez Rogers muajin e kaluar se Apple duhet të lejojë zhvilluesit e App Store të përcjellin përdoruesit në sistemet e tjera të pagesave, Paddle ka shpallur atë që po marketon si “sistemi i parë alternativ i blerjes në aplikacion i industrisë për iOS”.

Para së gjithash, është e rëndësishme të theksohet se Paddle është relativisht herët me këtë njoftim. Gjykatësi Rogers i ka dhënë Apple afat deri në dhjetor për të azhurnuar udhëzimet e saj në App Store për të akomoduar urdhrin. Si kujtesë, këtu është formulimi i saktë nga vendimi:

Për më tepër, ka pasur mjaft debat në lidhje me atë që saktësisht Apple do t’i kërkohet të bëjë për të kënaqur vendimin. Pra, midis mungesës së qartësisë rreth kërkesave dhe apelit të Epic për vendimin, është e mundur – ose madje ka të ngjarë – që afati i dhjetorit të zgjatet.

Pavarësisht, këtu është ajo që Paddle po njofton sot.

Paddle thotë se sistemi i tij “Paddle In-App Purchase” është “sistemi i parë alternativ i blerjes së aplikacioneve në iOS për iOS”. Thuhet se ofron “të gjitha përfitimet e njëjta të App Store, pa çmimin e lartë të çmimit dhe me kontroll më të madh mbi përvojën e përdoruesit.

Kompania shpjegon se tarifat për platformën do të jenë identike me ato që ngarkon për ofertat e tjera të platformës së të ardhurave: 10% për transaksionet nën 10 dollarë dhe 5% për transaksionet mbi 10 dollarë:

Në faqen e internetit të Paddle, ju mund të shihni një video të shkurtër demo që tregon se si do të funksionojë teorikisht (por zbatimi mund të ndryshojë bazuar në interpretimin e Apple të vendimit të gjyqtarit Rogers). Demoja tregon një buton “Upgrade Now” në aplikacion, i cili i kthen përdoruesit në Safari kur troket. Nga atje, përdoruesit përfundojnë blerjen e tyre në Safari duke përdorur Apple Pay, dhe pastaj kthehen në aplikacionin fillestar.

Paddle thotë se platforma e re do të shfaqet më 7 dhjetor, e cila është një datë e bazuar në kushtet 90-ditore të vendimit të gjykatës nga gjyqtari Rogers.