Si të kontrolloni nëse Siguria e Bazuar në Virtualizim (VBS) është e aktivizuar në Windows 11

foto

Windows 11 është zyrtarisht i disponueshëm për tu shkarkuar tani, por duket se ka një mendim të vazhdueshëm në lidhje me sistemin operativ që ndikon negativisht në performancën e lojërave. Kjo në masë të madhe duket të jetë për shkak të zbatimit të Microsoft të Sigurisë së bazuar në Virtualization (VBS). Të paktën, kjo është ajo që UL Benchmarks, zhvilluesit e grupit të njohur të mjeteve të krahasimit 3DMark dhe PCMark, kanë sugjeruar bazuar në testimin e tyre.

VBS përdor veçoritë e virtualizimit të harduerit për të krijuar dhe izoluar një rajon të sigurt të kujtesës nga sistemi normal operativ. Sistemi operativ mund ta përdorë atë për të pritur një numër zgjidhjesh sigurie dhe për t’i mbajtur ato të mbrojtura nga dobësitë e tjera që ndikojnë në sistem. Mund të mësoni më shumë rreth tij në dokumentin mbështetës të Microsoft. Sipas UL Benchmarks, VBS po ndikon negativisht në performancën e lojërave. Ata gjithashtu kanë konfirmuar se versionet e ardhshme të standardeve të tyre do të vijnë me zbulimin VBS për t’ju ndihmuar të kuptoni më mirë. Por ndërkohë, këtu është një mësim i shpejtë se si të kontrolloni nëse VBS është aktivizuar në kompjuterin tuaj –

Nga sa kemi gjetur, VBS nuk do të aktivizohet nëse nuk keni luajtur kurrë me atë cilësim më parë. Kjo ndodh sepse VBS nuk është aktivizuar si parazgjedhje në Windows 10. Në fakt, nuk do të aktivizohet si parazgjedhje në Windows 11 nëse jeni duke u azhurnuar nga Windows 10 ose instaloni një kopje me dorë. Sidoqoftë, kjo nuk do të jetë rasti kur blini një laptop të ri ose një desktop të para-ndërtuar nga një OEM. Siç është vërejtur nga PCGamer, Microsoft ka konfirmuar se po punon me partnerët për të mundësuar VBS dhe HVCI në shumicën e kompjuterëve të rinj gjatë këtij viti të ardhshëm.

Nëse VBS ka një ndikim negativ në performancën e lojërave, atëherë ne do të preferonim që ai të ishte i fikur si parazgjedhje. Por tani për tani, duket si një hap shtesë që do të duhet të kalojmë para se të sigurohemi që performanca e lojërave nuk do të ndikohet kryesisht. Përveç kësaj, ka disa çështje të tjera të njohura të Windows 11 që mund të dëshironi të dini para se të godisni atë buton instalimi në nisje. Paç fat!