Pak më i madh se Raspberry Pi, por shumë më i fuqishëm (dhe i shtrenjtë!)

foto

Raspberry Pi ka krijuar një ekosistem të tërë SBC (Kompjuter të Vetëm Bordit) dhe ndërsa Pi – veçanërisht Pi i ri 4 B – është më se i mjaftueshëm për shumicën e aplikacioneve, ndonjëherë ju dëshironi diçka që është më e fuqishme.

Me 3.94 “x 2.84” (100 mm x 72 mm), kjo bord është pak më e madhe se një Raspberry Pi 4 (3.37 “x 2.22” / 86 mm x 56 mm), por vjen e pajisur me një Intel Core të gjeneratës së 11-të – dhe ju mund të zgjidhni midis një i3 ose i5 për t’iu përshtatur nevojave tuaja të energjisë (dhe buxhetit).

Kthimi në buxhet, këto borde nuk janë të lira. Versioni i3 do t’ju kthejë 615 dollarë, ndërsa i5 ka një çmim prej 949 dollarë.

Kjo është shumë para, por ju po merrni një kompjuter me të vërtetë të fuqishëm në një paketë të vogël.

Prodhuesi rekomandon të vendosni një ftohës dhe shpërndarës të veçantë të nxehtësisë për të marrë performancën më të mirë nga ky sistem.