Paralajmërim lëshuar për të gjithë ata që përdorin WhatsApp për mesazhe

foto

Përdoruesit e WhatsApp janë goditur nga një paralajmërim urgjent nga ekspertët e teknologjisë për sigurinë e tyre.

Shërbimi i mesazheve i përdorur gjerësisht ka një boshllëk mjaft të madh i cili mund t’ju bëjë të ndjeshëm ndaj hakimit.

Mashtruesit mund të kenë akses dhe të lexojnë tekstet tuaja, ekspertët e teknologjisë po paralajmërojnë urgjentisht.

WhatsApp ka një boshllëk të madh që mund t’i lejojë hakerët të lexojnë mesazhet tuaja për miqtë, anëtarët e familjes dhe kolegët.

@WABetaInfo në Twitter shkroi: “WhatsApp po punon gjithashtu për të sjellë kopje rezervë të koduara Lokale nga njëra anë në tjetrën në WhatsApp beta për Android! Ata po punonin në kopjet rezervë E2EE në Google Drive, por ata do të zgjerojnë funksionin edhe për kopjet rezervë lokale. Kjo funksioni do të jetë i disponueshëm në një përditësim të ardhshëm. “

“A mund të shpjegoni më shumë rreth rezervës lokale? Duke kërkuar një mik,” tha njëri.

Dhe një tjetër shkroi: “Çfarë do të thotë kriptimi e2e kur flasim për kriptimin e të dhënave në qetësi? Kjo nuk ka kuptim për mua.”

“A do të mundësojë kjo rikthimin e kopjes Android në iOS?”, Pyeti një tjetër.

@WABetaInfo u përgjigj: “Jo, sepse ato janë dy veçori të ndryshme.”

Bisedat WhatsApp në aplikacion janë të koduara nga njëra anë në tjetrën, por mund të arrihen në cloud nëse ato janë të rezervuara.

Skedarët e mediave dhe historitë e mesazheve mund të arrihen nga autoritetet me një urdhër kërkimi, është paralajmëruar.

Shërbimet cloud janë gjithashtu të ndjeshme ndaj hakimit nga mashtruesit dhe mashtruesit, gjithashtu, ekspertët e teknologjisë kanë kaluar vite duke paralajmëruar në internet.

WhatsApp përdoret nga një gamë e gjerë Brummies dhe është një nga aplikacionet më të suksesshme dhe më të njohura të shërbimeve të mesazheve në botë.