Pas një lëshimi të suksesshëm, anija kozmike e NASA -s Lucy, hap penelet diellore

foto

Pas një lëshimi të suksesshëm më 16 tetor 2021, analiza e sistemeve të NASA -s Lucy tregon se anija kozmike po funksionon mirë dhe është e qëndrueshme. Dy grupet diellore të Lucy janë vendosur, dhe të dyja po prodhojnë energji dhe bateria po karikohet. Ndërsa njëra prej vargjeve është fiksuar, indikacionet tregojnë se grupi i dytë mund të mos jetë i lidhur plotësisht. Të gjitha nënsistemet e tjera janë normale. Në qëndrimin aktual të anijeve kozmike, Lucy mund të vazhdojë të operojë pa asnjë kërcënim për shëndetin dhe sigurinë e saj.

Ekipi po analizon të dhënat e anijeve kozmike për të kuptuar situatën dhe për të përcaktuar hapat e ardhshëm për të arritur vendosjen e plotë të grupit diellor.

Gjatë misionit të tij 12-vjeçar, anija kozmike Lucy e NASA-s do të eksplorojë tetë asteroidë. Ai do të eksplorojë më shumë asteroidë se çdo mision i mëparshëm. Në dalje drejt asteroideve të Trojës, Lucy do të fluturojë pranë asteroidit të brezit kryesor (52246) Donaldjohanson më 20 prill 2025. Atje, Lucy do të fluturojë nga pesë nga këta trojanë L4: Eurybates dhe sateliti i saj, Queta, më 27 gusht, 2027, Polymele më 15 shtator 2027, Leucus më 18 prill 2028 dhe Orus më 11 nëntor 2028.

Orbita e anijes do ta kthejë Lucy -n në afërsi të Tokës për një tjetër ndihmë graviteti dhe do ta çojë përsëri në distancën e Jupiterit. Duke mbërritur në 2 Mars 2033, Lucy do të fluturojë pranë Patroclus dhe shokut binar të tij binjak Menoetius. Ndërsa fluturimi i këtij çifti asteroid të shquar do të jetë finalja e pritshme e misionit. Lucy do të mbetet në një orbitë të qëndrueshme e cila do t’i mundësojë asaj të vizitojë asteroidet Trojan.