Philips prezanton televizorë të rinj OLED+936 dhe OLED+986

foto

Philips ka përdorur ngjarjen e saj të parë të drejtpërdrejtë në internet për të njoftuar shtesa të reja në gamën e saj premium TV 4K OLED për 2021, me prezantimin e modeleve OLED+936 dhe OLED+986, të dyja duke bërë një hap më lart nga viti i kaluar OLED+935 duke futur veçoritë HDMI 2.1 dhe vonesë të ulët për lojtarët dhe duke shtuar një procesor të ri të dyfishtë fotografish P5 për imazhe të përmirësuara.

OLED+936 vjen në tre madhësi, 48-, 55- dhe 65-inç, ndërsa OLED+986 do të jetë në dispozicion në një madhësi të vetme ‘Statement’ 65 inç dhe, me përjashtim të 936-in 48-inç, të gjitha modelet kanë panelet më të fundit, me performancë të lartë OLED Evo, të cilat japin një rritje prej 20% të shkëlqimit maksimal.

Të dy seritë e reja kanë një procesor të azhurnuar të dy çipave P5, i cili fuqizon Motorin Inteligjencës së Fotografisë Inteligjente të Gjeneratës P5 të Intel A5, duke ofruar mprehtësi të përmirësuar, ngjyra dhe tone më të sakta të lëkurës dhe kontrast më të mirë për të gjitha burimet. Ekziston gjithashtu Lëvizja Perfekte Natyrore dhe një mënyrë EQ EI për imazh dhe audio të zgjeruar, si dhe masa kundër djegies së ekranit dhe mbështetje për programin e kalibrimit CalMAN. Reportedshtë raportuar gjithashtu se Philips do të prezantojë deshifrimin e videos AV1 për herë të parë në këto modele.

Prezantimi i një Modaliteti të ri të Zbulimit të Filmit në kategoritë ekzistuese të Inteligjencës Artificiale do të thotë që televizorët do të sjellin automatikisht Modalitetin e Regjisorit, i cili siguron një përvojë shikimi pa asnjë përpunim të figurës P5, ose Modalitetin e Kinemasë në Shtëpi i cili shton përshtatje në cilësinë e figurës.

Mënyrat e tjera përfshijnë Ambient Intelligence i cili përdor sensorin e dritës së televizorit për të siguruar që kontrasti, si për përmbajtjen SDR ashtu edhe për HDR, të jetë gjithmonë i optimizuar në nivelet lokale të dritës së ambientit. Për më tepër, përveç përputhshmërisë HLG, HDR10, Dolby Vision dhe HDR10+, të dy OLED+ 986 dhe OLED+ 936 tani mbështesin HDR10+ Adaptive i cili kombinon metadata dinamike HDR10+ me informacionin e dritës së ambientit për të optimizuar automatikisht nivelet e shkëlqimit në mjedisin e shikimit në një skenë -në ​​bazë të skenës.

Prezantimi i HDMI 2.1 në dy nga katër lidhësit HDMI është një ndihmë për tifozët e lojërave dhe sjell 4K/120fps, VRR (Variable Refresh Rate) plus Freesync Premium dhe G-Sync mbështetje së bashku me eARC në portin 2. Një vonesë e ulët (a raportuar 8ms) modaliteti i lojërave aktivizohet kur lidhet një burim i pajtueshëm i lojërave të gjeneratës së ardhshme. Lojtarët gjithashtu do të përfitojnë nga veçoria e Qartësisë së Lëvizjes së Shpejtë e cila funksionon në 100Hz sesa në 50Hz më të zakonshme.

Të dy seritë e reja shfaqin sisteme altoparlantësh Bower & Wilkins që mbajnë nënshkrimin e aranzhimit Tweeter on Top. Të gjitha mbylljet e altoparlantëve janë ri-projektuar, ndërsa një Dekodues i përmirësuar Dolby Multistream dhe HDMI eARC bën një transferim më efikas të përmbajtjes audio.

Dallimi kryesor midis televizorëve të rinj është se OLED+986 vendos një sistem zanor audiophile 70W 3.0 i cili përmban tre drejtues 100mm në mes/bas që përdorin kone Continuum të zhvilluar për herë të parë për altoparlantët e serisë 800 të firmës Bowers & Wilkins, ndërsa OLED+ 936 përmban një sistem Dolby Atmos 3.1.2 të pajtueshëm me drejtues të azhurnuar në të gjithë bordin.

Ambilight me katër anë është gjithashtu në qarkullim si për publikimet e reja ashtu edhe për krijimin e efekteve gjithëpërfshirëse të ndriçimit të cilat përfshijnë një sërë mënyrash për të përmirësuar muzikën, lojërat dhe përvojat e filmit. Ka integrim edhe me gamën e produkteve të Philips Hue.

Karakteristikat e tjera përfshijnë mbështetje për audion DTS-HD plus mbështetje DTS Play-Fi për aftësitë në shumë dhoma me pajisje të tjera të aktivizuara me Play-Fi, Ekziston edhe kontroll zëri në formën e Google Assistant dhe Punon me Alexa. Pajisjet dhe shërbimet e TV Smart si Chromecast jepen përmes Android 10, por nuk përmendet mbështetja e AirPlay 2 ose DTS: X në këtë fazë.

Përfundimi premium i paketave televizive OLED+936 dhe OLED+986 përfshin pëlhurën Kvadrat në altoparlantët B&W plus një telekomandë të mbështetur nga lëkura Muirhead me një përfundim metalik dhe butona të ndriçuar.

Orari i lëshimit të televizorit të vjeshtës së Philips zakonisht përkon me ekspozitën vjetore të IFA dhe u jep fansave të TV diçka për të pritur më vonë gjatë vitit. Pjesa tjetër e gamës televizive të kompanisë u njoftua në fund të janarit dhe përfshin seritë OLED 806, 856 dhe 706. AVForums aktualisht ka një model 486-inç 806 për rishikim i cili do të vijë shumë shpejt.