Pokémon Go tani funksionon shumë më mirë në iPhone

foto

Një përditësim i ri për Pokémon Go për iOS ju lejon ta ekzekutoni lojën me shpejtësi më të larta të kuadrove. Me versionin 1.191.0′, seksioni “Cilësimet e avancuara” të aplikacionit tani përfshin një opsion që lexon “Zhbllokoni shkallën e rifreskimit origjinal të pajisjes tuaj për FPS më të lartë”.

E provova në iPhone 13 Pro dhe bën një ndryshim të madh. Pokémon Go nuk është loja më e komplikuar vizualisht, sigurisht, por ka shumë lëvizje dhe lëvizje të kamerës, dhe përgjigja më e butë e prekjes ndihet shumë më mirë kur rreshtoni një gjuajtje pokeball me gisht.

Pokémon Go më parë ishte i kyçur në 30 fps në pajisjet iOS. Shumë telefona Android janë në gjendje ta ekzekutojnë lojën me një shpejtësi më të lartë të kuadrove, megjithëse në përvojën time duke testuar në disa pajisje, mbështetja mund të goditet dhe të humbasë. Megjithatë, Pokémon Go në përgjithësi funksiononte më mirë në Android deri më tani.

Veçoria e re e iOS nuk kufizohet në 13 Pro dhe Pro Max, të cilët janë të vetmit iPhone me ekrane “ProMotion” 120 Hz. E provova gjithashtu në 8 Plus tim të vjetër dhe është e mundur të zhbllokohet gjithashtu shpejtësia e kuadrove, megjithëse procesori i vjetër A11 nuk mban gjithmonë një shpejtësi të qëndrueshme 60 fps.

Niantic nuk po bën ndonjë punë të madhe nga funksioni; është fikur si parazgjedhje dhe nuk përmendet në shënimet e lëshimit të versionit 1.191.0, përtej një përmendjeje të paqartë të “përmirësimeve të ndryshme të cilësisë së jetës”. Është e mundur që aktivizimi i tij për të gjithë përdoruesit do të shkaktonte ankesa për jetëgjatësinë e baterisë, duke pasur parasysh që Pokémon Go është tashmë një aplikacion mjaft i rëndë në këtë drejtim. Por nëse kjo nuk është një shqetësim për ju, ia vlen të provoni opsionin.