Prezantimi i Mini-Serisë së Teleskopit Hapësinor Webb

foto

Universi ynë është një vend i egër dhe i mrekullueshëm. Bashkohuni me astronautët, shkencëtarët dhe inxhinierët e NASA-s në një aventurë të re çdo javë – gjithçka që ju nevojitet është kurioziteti juaj. Shkoni në gjueti asteroidësh, eksploroni galaktikat e largëta dhe vëzhgoni një vrimë të zezë teksa fillon të formohet. Eksploruesit e hapësirës për herë të parë të mirëpritur.

NASA po përgatitet të lëshojë teleskopin hapësinor më të madh dhe më të fuqishëm të ndërtuar ndonjëherë. Bashkohuni me ne për një mini-seri të veçantë të teleskopit hapësinor James Webb ndërsa eksplorojmë shkencën, inxhinierinë, njerëzit dhe nisjen e këtij misioni historik.

Përjetimi i një anijeje kozmike dhe nisjes së observatorit është gjithmonë një arritje e pabesueshme…një arritje e pabesueshme. Ju shikoni këtë gjë duke u hequr dhe është thjesht duke i thënë “lamtumirë” fëmijës tuaj.

Në atë pikë, ne kemi bërë gjithçka që mundëm. Ne vetëm mund të kryqëzojmë gishtin, të themi se gjithçka do të jetë mirë. Ky do të jetë kulmi i gjithë punës për të gjithë këta njerëz që kanë shpenzuar vite për të arritur në atë pikë. Do të kem të dridhura në shpinë.

Çfarë na bën ne qenie njerëzore? Mendoj se është kurioziteti dhe aftësia për të mësuar nga e kaluara.

Nga kemi ardhur? Si arrijmë këtu? A jemi vetëm në univers? Këto janë pyetje që pothuajse të gjithë i bëjnë në një moment të jetës së tyre.

Ajo që shpresojmë të mësojmë nga Webb ka të bëjë më shumë me universin tonë, blloqet ndërtuese se si arritëm këtu.

Teleskopi Webb do të tërheqë vëmendjen e të gjithëve, sepse ne do të zbulojmë gjëra që askush nuk i dinte ndonjëherë.

Të gjithë jemi të përbërë nga pluhuri yjor. Dhe këto aftësi të reja do të na afrojnë me origjinën e universit dhe më afër origjinës së jetës. Kjo është…kjo është thjesht emocionuese.

Në një mini seri të veçantë me katër pjesë, Universi Curious i NASA-s do të eksplorojë shkencën, inxhinierinë, njerëzit dhe nisjen e këtij misioni historik.