Apple njofton riparimin e vetë-shërbimit

foto

Apple njoftoi sot Riparimin e Vetë-Shërbimit, i cili do t’u mundësojë klientëve që janë të kënaqur me përfundimin e riparimeve të tyre, akses në pjesët dhe mjetet origjinale të Apple. I disponueshëm fillimisht për grupet e iPhone 12 dhe iPhone 13, dhe së shpejti do të pasohet nga kompjuterët Mac me çipa M1, Riparimi i Vetë-Shërbimit do të jetë i disponueshëm në fillim të vitit të ardhshëm në SHBA dhe do të zgjerohet në vende të tjera gjatë vitit 2022. Klientët bashkohen me më shumë se 5000 Apple të Autorizuar Ofruesit e Shërbimeve (AASP) dhe 2800 Ofruesit e Pavarur të Riparimit që kanë akses në këto pjesë, vegla dhe manuale.

Faza fillestare e programit do të fokusohet në modulet më të zakonshme të servisuara, si ekrani i iPhone, bateria dhe kamera. Mundësia për riparime shtesë do të jetë e disponueshme më vonë vitin e ardhshëm.

“Krijimi i aksesit më të madh në pjesët origjinale të Apple u jep klientëve tanë edhe më shumë zgjedhje nëse nevojitet një riparim,” tha Jeff Williams, shefi operativ i Apple. “Në tre vitet e fundit, Apple ka pothuajse dyfishuar numrin e vendndodhjeve të shërbimit me akses në pjesë, vegla dhe trajnime origjinale të Apple, dhe tani ne po ofrojmë një opsion për ata që dëshirojnë të kryejnë riparimet e tyre.”

Apple ndërton produkte të qëndrueshme të dizajnuara për të duruar ashpërsinë e përdorimit të përditshëm. Kur një produkt Apple kërkon riparim, ai mund të shërbehet nga teknikë të trajnuar duke përdorur pjesë origjinale të Apple në mijëra vende, duke përfshirë Apple (në dyqan ose me postë), AASP, Ofruesit e Pavarur të Riparimeve dhe tani pronarët e produkteve që janë në gjendje të kryejnë riparime veten e tyre.

Për të siguruar që një klient mund të kryejë në mënyrë të sigurt një riparim, është e rëndësishme që së pari të rishikojë Manualin e Riparimit. Më pas, një klient do të bëjë një porosi për pjesët dhe mjetet origjinale të Apple duke përdorur Dyqanin Online të Riparimit të Vetë-Shërbimit të Apple. Pas riparimit, klientët që kthejnë pjesën e tyre të përdorur për riciklim do të marrin kredi për blerjen e tyre.

Dyqani i ri do të ofrojë më shumë se 200 pjesë dhe mjete individuale, duke u mundësuar klientëve të kryejnë riparimet më të zakonshme në iPhone 12 dhe iPhone 13.

Riparimi i vetë-shërbimit është menduar për teknikë individualë me njohuri dhe përvojë në riparimin e pajisjeve elektronike. Për shumicën dërrmuese të klientëve, vizita në një ofrues profesional riparimi me teknikë të certifikuar që përdorin pjesë origjinale të Apple është mënyra më e sigurt dhe më e besueshme për të kryer një riparim.

Në tre vitet e fundit, Apple ka pothuajse dyfishuar numrin e vendndodhjeve të shërbimit me akses në pjesë, vegla dhe trajnime origjinale të Apple, duke përfshirë më shumë se 2800 Ofrues të Pavarur Riparimi. Programi i Ofruesit të Pavarur të Riparimit që po zgjerohet me shpejtësi filloi fillimisht në SHBA në vitin 2019 dhe që atëherë është rritur në më shumë se 200 vende, duke u mundësuar dyqaneve të pavarura të riparimit të kenë akses në të njëjtin trajnim, pjesë dhe mjete si ofruesit e tjerë të shërbimit të autorizuar të Apple.

Përveç kësaj, Apple vazhdon të ofrojë opsione të përshtatshme riparimi për klientët përmes rrjetit të saj global prej mbi 5000 AASP që ndihmojnë miliona njerëz me shërbimin brenda dhe jashtë garancisë për të gjitha produktet e Apple.

Duke projektuar produkte për qëndrueshmëri, jetëgjatësi dhe rritje të riparueshmërisë, klientët gëzojnë një produkt afatgjatë që mban vlerën e tij për vite me rradhë. Apple gjithashtu ofron vite të tëra përditësimesh të softuerit për të prezantuar veçori dhe funksionalitete të reja.