Pse skaneri LiDAR i iPhone 13 Pro mund të jetë arma e tij sekrete fotografike

foto

Telefonat inteligjentë mund të kenë shkatërruar DSLR-të dhe e kanë shtyrë Olympusin nga biznesi i kamerave vitin e kaluar, por risia e tyre fotografike nuk po ngadalësohet-dhe iPhone 13 Pro pritet të sjellë një skaner LiDAR të gjeneratës tjetër.

Deri më tani, LiDAR (ose “Zbulimi dhe Zmadhimi i Dritës”) ka pasur një ndikim relativisht të butë në fuqitë fotografike dhe video të iPhone. Pas debutimit në iPad Pro 2020, teknologjia e ndjeshmërisë së thellësisë mbërriti në iPhone 12 Pro dhe mundësoi një truk të ri ‘Portreti i modës së natës’ për bokeh me dritë të ulët.

Të gjitha shumë të bukura, nëse jo saktësisht shkatërruese të tokës. Por rrjedhjet dhe thashethemet e fundit sugjerojnë që iPhone 13 Pro mund të ketë një skaner LiDAR të gjeneratës së dytë. Dhe kombinimi i kësaj me përparimet e mësimit të makinerisë mund të jetë një lajm i madh për fotografinë dhe videot në celular.

Ne nuk po flasim vetëm për lojëra të përmirësuara të fokusimit automatik dhe realitetit të shtuar (AR)-premtimi i zjarrtë i fotografive 3D dhe videove miqësore për përdoruesit dhe modelet e portreteve video mund të jetë gati të vlojë, me LiDAR që furnizon nxehtësinë.

Për të kuptuar se çfarë do të thotë kjo për fotografinë, ne biseduam me novatorët e kapjes 3D në Sketchfab dhe Polycam për të zbuluar pse ata janë të ngazëllyer për LiDAR të gjeneratës tjetër në iPhone. Ne gjithashtu do të shikojmë rrjedhjet dhe patentat e fundit që sugjerojnë se iPhone 13 Pro më në fund mund të ofrojë një ‘Modalitet Portret’ të mbështetur nga LiDAR për video.

Ajo pikë e thjeshtë në bazën e kamerës së iPhone 13 Pro mund të konsiderohet së shpejti po aq e rëndësishme sa lentet mbi të …

Rrjedhjet e fundit të iPhone 13 Pro sugjerojnë që, për fotografinë tradicionale, azhurnimet e tij mund të jenë relativisht të vogla. Një lente ultra e gjerë më e ndritshme (e përplasur me f/1.8 nga f/2.4 aktuale) me fokusim automatik duket në karta, ashtu siç bën një hapje pak më e gjerë f/1.5 për iPhone Pro Max.

Por gjeneratat e fundit të iPhone-ve kanë treguar se përfitimet e pajisjeve tipike të kamerës (sensorë më të mëdhenj, lente më të ndritshëm) po arrijnë një ulje të kthimit kur bëhet fjalë për prodhimin e përfitimeve në botën reale.

Kërcimet më të mëdha po vijnë nga mësimi i makinerisë dhe pajisjet e reja, si skaneri LiDAR. Theshtë kjo e fundit, në kombinim me silikonin Apple dhe kamerat e tjera të iPhone, që premton të prodhojë hapa emocionues në fotografi dhe video – edhe sapo iPhone 13 Pro.

Sipas rrjedhjeve të besueshme në fillim të këtij viti, fotografitë e modalitetit Portret do të “rishikohen shumë” në iPhone 13 Pro, falë një procesi që kombinon të dhënat nga lentet e tij dhe skaneri LiDAR. Ky është një lajm i mirë-modaliteti Portret i iPhone ka përmirësuar zbulimin e kufirit dhe rënien e fokusit në vitet e fundit, dhe një hap tjetër përpara do të ishte një azhurnim popullor.

Por këto janë të gjitha përsosje më shumë sesa revolucione. Po fuqitë e reja fotografike dhe video nga ai skaner LiDAR i “gjeneratës së re”, të cilin faqja e teknologjisë tajvaneze DigiTimes e ka parashikuar për iPhone 13 Pro? Ka disa prej tyre, duke filluar me fotografinë 3D …