RISHQYRTIMI I MICROSOFT SURFACE DUO 2: DUO-MBY APO SHPALLJE DY?

foto

Telefonat e palosshëm mund të jenë e ardhmja, por tani për tani, ata janë ende në fillimet e tyre. Dhe në këtë periudhë të çuditshme kohore ku kompanitë ende po përpiqen të gjejnë mënyrën më të mirë për funksionimin e një telefoni të palosshëm, ka dy kampe: Samsung dhe të tjerët që palosin një ekran të madh në një madhësi më të vogël dhe xhepi, dhe Microsoft, i cili bashkohet dy ekrane me një menteshë për të krijuar një pajisje dixhitale të ngjashme me librin.

Përpjekja e parë e Microsoft për këtë, Surface Duo e 2020-ës, nuk ishte shumë e mirë. Kishte një dizajn që të kthente kokën dhe shumë faktorë të këndshëm, por Duo origjinal ishte, për ta thënë troç, një rrëmujë e nxehtë. Atij i mungonin gjëra moderne të smartphone si një aparat fotografik i duhur, 5G, karikim pa tel, NFC dhe një procesor i përditësuar. Edhe më keq, softueri ishte i gabuar dhe frustrues për t’u përdorur, me dështime të shpeshta, përgjigje të dobët në prekje dhe pajtueshmëri të kufizuar në aplikacionet e palëve të treta për veçoritë e tij unike të ekranit të dyfishtë.

Për përpjekjen e këtij viti, Surface Duo 2 me vlerë 1,499.99 dollarë, Microsoft duket se ka korrigjuar shumë nga gabimet e origjinalit. Ka një procesor të azhurnuar, dizajn të rafinuar, bateri më të madhe, mbështetje 5G, mbështetje NFC, softuer më të ri dhe një aparat fotografik të vërtetë të vërtetë.

Por, pasi të keni kaluar të gjitha ato korrigjime të fletës speciale, Duo 2 ende vuan nga shumë nga të njëjtat çështje që shqetësuan modelin e parë. Kjo është akoma shumë punë në progres, atë që nuk mund ta rekomandoj askënd ta blejë derisa Microsoft ta kuptojë.

Gjëja e mirë për Duo 2 është se ai ende ka faktorin wow origjinal. Kjo është vetëm një pajisje me pamje të ftohtë dhe është pothuajse e sigurtë se do të kthejë kokën kur përdoret në publik. Dizajni i përgjithshëm mbetet i njëjtë: janë efektivisht dy telefona inteligjentë me madhësi të plotë, super të hollë, të bashkuar me një menteshë 360 gradë. Dy gjysmat janë pak më të trasha se modeli i vitit të kaluar, por ato janë akoma jashtëzakonisht të holla, dhe trashësia e shtuar e tyre e bën të gjithë të ndihet më thelbësore. Gjithashtu ofron hapësirë për një bateri më të madhe, e cila nuk e ka problem të më zgjasë me besueshmëri në ditë. Gjithashtu, këtë vit mund ta merrni në të bardhë ose të zezë. Njësia ime e rishikimit është e zezë, por unë jam i pjesshëm ndaj modelit të bardhë, i cili fsheh gjurmët e gishtërinjve që mblidhen në gotë shumë më mirë.

Varet është shumë e bukur – është e qetë por e fortë, kështu që mund të mbajë pozicionin e saj ashtu siç dëshironi, dhe e bën të lehtë kalimin nga përdorimi i dy ekraneve në vetëm një ekran të vetëm. Anët e ekraneve që takojnë varen kanë një kurbë, duke bërë të mundur që ato të shihen përmes menteshës kur Duo 2 është mbyllur. Microsoft po përfiton nga ajo hapësirë për të shfaqur njoftime të kufizuara (thirrjet e humbura, mesazhet, nivelin e baterisë dhe nivelin e volumit, por jo aplikacione të palëve të treta), por ende nuk është aq i përshtatshëm sa do të ishte një ekran në pjesën e jashtme të telefonit. Unë gjithashtu i kam gishtërinjtë në menteshë kur hap telefonin shumë herë për shkak të kurbës – nuk jam lënduar, thjesht jam i zënë ngushtë.

Ekranet janë pak më të mëdhenj tani-5.8-inç secili, në mënyrë efektive një ekran 8.3-inç kur kombinohen-dhe ato kanë një normë rifreskimi 90Hz për ndërveprime më të buta dhe lëvizje. Ata janë ende panele OLED, të cilat ofrojnë ngjyra të mprehta dhe të zeza të thella, dhe unë nuk pata asnjë problem me shikimin e ekraneve jashtë në dritë të ndritshme. Madhësia e tyre pak më e madhe në fakt nuk e bën gjurmën e Duo 2 më të madhe se Duo e parë – kornizat e shëmtuara sipër dhe poshtë ekraneve tani janë pak më të vogla.

Megjithatë, dizajni unik i dy ekraneve të Duo 2 e bën atë shumë më të gjerë se telefonat inteligjentë normalë. Hardershtë më e vështirë të futesh në një xhep dhe është shumë e gjerë për të arritur me lehtësi në ekran me gishtin e madh. Galaxy Fold 3 i Samsung ka një ekran shtesë në pjesën e jashtme të telefonit, dhe ndërsa ai ekran mund të jetë pak i vogël për rehati, është një pajisje shumë më e lehtë për t’u përdorur në njërën dorë për detyra të shpejta dhe përshtatet më lehtë në xhepat e pantallonave të mia kur është mbyllur.