Geekbench tregon se M1 Max ofron grafikë deri në 181% më të shpejtë se MacBook Pro e mëparshëm 16-inç

foto

Apple këtë javë zbuloi MacBook Pro të ri 14 inç dhe 16 inç, të cilët mundësohen nga çipat Apple Silicon M1 Pro dhe M1 Max. Një pikë referimi e hershme zbuloi tashmë se CPU M1 Max jep dy herë performancën e çipit M1, dhe tani një rezultat Metal nga Geekbench 5 tregon se M1 Max ofron deri në 181% grafikë më të shpejtë sesa GPU-të e gjetura në MacBook-in e mëparshëm 16-inç Pro

Një test tjetër standard me MacBook Pro të ri të ngarkuar kohët e fundit në faqen e internetit të Geekbench tregon se GPU e çipit M1 Max shënoi 68870 në testin Geekbench 5 Metal. Sipas faqes së internetit, rezultati vjen nga versioni i nivelit të lartë të çipit M1 Max me 64 GB RAM.

Një test tjetër standard i kryer me MacBook Pro të ri tregon se GPU e çipit M1 Max shënoi 68870 në testin Geekbench 5 Metal. Sipas faqes së internetit, rezultati vjen nga versioni i nivelit të lartë të çipit M1 Max me 64 GB RAM.

Krahasuar me AMD Radeon Pro 5300M, e cila është GPU e gjetur në modelin bazë të MacBook Pro të mëparshëm 16 inç me procesor Intel, çipi M1 Max ka 181% grafikë më të shpejtë, pasi AMD 5300M shënon vetëm 24461 në Geekbench 5 Edhe në krahasim me GPU -në më të mirë të disponueshme për modelin e mëparshëm (që është AMD Radeon Pro 5600M), M1 Max ka akoma 62% grafikë më të fuqishëm.

Ky rezultat e vë MacBook Pro të ri me çipin M1 Max në të njëjtin nivel me iMac Pro të ndërprerë tani, i cili kishte një model të pajisur me GPU AMD Radeon Pro Vega 56.

Ndërsa çipi M1 Pro është i disponueshëm me GPU 14-core dhe 16-core, çipi M1 Max ka një GPU 32-core me memorie të unifikuar, që do të thotë se ndan të njëjtën 32 ose 64 GB RAM për grafikë. Apple thekson se shpejtësia e brezit të kujtesës arrin 400 GB/s. Kjo, natyrisht, e bën MacBook Pro të ri më shumë se ideal për detyra grafike intensive.

MacBook Pro i ri 14-inç dhe 16-inç tani janë në dispozicion për para-porositje, me njësitë e para që pritet të dërgohen javën e ardhshme.