Roboti shtëpiak Amazon Astro: Gjithçka që duhet të dini për çmimin, privatësinë, baterinë dhe më shumë

foto

Astro, roboti i ri autonom shtëpiak, ishte një surprizë e madhe në ngjarjen e lansimit të produktit të Amazon të martën. Meqenëse Astro doli në skenë-duke vjedhur në mënyrë efektive qendrën e vëmendjes-ne kemi zbuluar se boti me Alexa ka shumë gjëra që po ndodhin pas syve të tij të mëdhenj dhe të ndezur Wall-E. Dhe ne nuk po flasim vetëm për talentin e tij në beatbox (po, e bën edhe atë).

Nënkryetari i pajisjeve i Amazon, Charlie Tritschler i tha CNET se kompania ka plane të mëdha për botin e vogël (lexoni intervistën e plotë këtu). Astro më në fund mund të jetë roboti i shtëpisë që ka sukses, sipas Tritschler, dhe mund të hapë rrugën për përdorime jashtë shtëpisë, ndoshta në mjedise arsimore. Tritschler gjithashtu foli për versionet e ardhshme të Astro, versione që mund të ngjiten shkallëve dhe të kapin sende.

Kjo është e drejtë. Amazon ka të ngjarë të mendojë tashmë për Astro 2.

Këtu keni gjithçka që dimë deri më tani në lidhje me ndihmësin e ri të robotëve të Amazon. Ne do t’ju tregojmë me atë që kemi mësuar për çmimet (çmimi fillestar prej 999 dollarë nuk do të zgjasë përgjithmonë), specifikimet teknike, aftësitë dhe kufizimet, shqetësimet e mundshme të privatësisë dhe më shumë.

Ne do të vazhdojmë ta përditësojmë këtë histori ndërsa marrim më shumë informacion.

Astro është një produkt i Edicionit të Ditës 1, që do të thotë se është i disponueshëm përmes para-porosisë vetëm për ftesa. Mund të regjistroheni për një ftesë për të porositur Amazon Astro sot. Roboti i shtëpisë fillimisht do të kushtojë 1.000 dollarë. Me lëshimin më të gjerë, çmimi i Astro do të shkojë deri në 1,450 dollarë.

Amazon thotë se do t’ju lejojë të ktheni Astro falas. Politika e Amazon për kthimin për Astro përputhet me produktet dhe pajisjet e tjera: Ju mund ta ktheni Astro “për çfarëdo arsye në gjendje të re dhe të papërdorur” pa pasur nevojë të paguani tarifat e transportit.

Ju do të filloni kthimin tuaj duke shkuar në listën tuaj të porosive Amazon në llogarinë tuaj dhe pastaj duke zgjedhur metodën e kthimit. Nëse ju ofrohen më shumë se një zgjedhje, zgjeroni listën për të parë se cila është më e përshtatshme për ju (për shembull, duke e lënë atë në një dyqan Amazon ose Whole Foods, Kohl ose një dyqan me pakicë UPS). Faqja e internetit e Amazon do t’ju përcjellë pjesën tjetër të procesit, të tilla si printimi i një etikete kthimi nëse është e nevojshme.