Satelitët Starlink të SpaceX po shkaktojnë probleme me objektet e tjerë në hapësirë

Satelitët Starlink të SpaceX janë përgjegjës për më shumë se gjysmën e të gjitha përplasjeve në hapësirë, sipas kreut të Grupit Kërkimor të Astronautikës.

Artizanati nga kompania hapësinore, e themeluar nga Elon Musk, përfshihet në afërsisht 1,600 takime të ngushta çdo javë thotë Hugh Lewis, kreu i grupit kërkimor. Një takim i ngushtë është kur dy anije kalojnë brenda një kilometri nga njëri -tjetri. Duke përjashtuar zanatin e vetë kompanisë, Starlink kalon një zanat 500 herë në javë.

Lewis i bëri vlerësimet bazuar në të dhënat e bazës së të dhënave Socrates (Raportet e Lidhjes Orbitale Satelitore që Vlerësojnë Takimet Kërcënuese në Hapësirë), e cila gjurmon trupat që rrethojnë Tokën dhe modelon trajektoret e tyre për të shmangur rrëzimet.

“Unë kam parë të dhënat që kthehen në maj 2019 kur Starlink u lançua për herë të parë për të kuptuar barrën e këtyre mega -konstelacioneve,” tha Lewis për Space.

“Që atëherë, numri i takimeve të mbledhura nga baza e të dhënave Sokrati është dyfishuar dhe tani ne jemi në një situatë ku Starlink përbën gjysmën e të gjitha takimeve.”

Sapo Starlink të lançojë rrjetin e tij të plotë satelitor prej 12,000 vetësh, do të përfshihet në 90 përqind të të gjitha qasjeve të afërta, vlerësohet. Aktualisht ka vetëm 1,700 në hapësirë. SpaceX nuk iu përgjigj kërkesës së The Independent për koment deri në kohën e publikimit.

OneWeb, për krahasim, aktualisht ka 250 satelitë dhe kalon satelitin e një operatori tjetër 80 herë në javë. Të dy kompanitë përjetuan një problem të tillë në Prill 2021, kur u raportua se një satelit SpaceX erdhi 60 metra nga një anije OneWeb, me ankesa për aftësinë e Starlink për të lëvizur nga rruga.

Sidoqoftë, SpaceX më vonë pohoi se nuk ishte kështu – duke deklaruar se “probabiliteti i përplasjes nuk e tejkaloi kurrë pragun për një manovër dhe satelitët nuk do të ishin përplasur edhe sikur të mos ishte kryer asnjë manovër”.

Përveç satelitëve, ka rreth 228 milion copëza mbeturinash hapësinore në të gjithë globin.

Një studim famëkeq i shkencëtarit të NASA -s Donald Kessler në 1978 paralajmëroi se, nëse dy objekte të mëdha përplasen, efekti domino i shkaktuar nga shpërbërja e materialit, përplasja në materialin tjetër dhe thyerja përsëri, mund të krijojë një shtresë të padepërtueshme mbeturinash që do të krijonin hapësirë ​​tokësore niset e pamundur.

“Ky problem po del vërtet jashtë kontrollit,” tha Siemak Hesar, CEO dhe bashkëthemelues i sistemit komercial të menaxhimit të trafikut hapësinor Kayhan Space, për Space.

“Proceset që janë aktualisht në vend janë shumë manuale, jo të shkallëzueshme dhe nuk ka ndarje të mjaftueshme të informacionit midis palëve që mund të preken nëse ndodh një përplasje.”

Ai vlerëson se, mesatarisht, një kompani që menaxhon 50 satelitë do të marrë 300 njoftime lidhëse në javë – për satelitët e tjerë dhe mbeturinat.

“Në një situatë kur merrni sinjalizime çdo ditë, nuk mund të manovroni për gjithçka,” komentoi Lewis.

“Manovrat përdorin shtytës, sateliti nuk mund të ofrojë shërbim. Pra, duhet të ketë një prag. Por kjo do të thotë që ju po pranoni një sasi të caktuar rreziku. Problemi është se në një moment, ka të ngjarë të merrni një vendim të gabuar.

“Starlink nuk i publikon të gjitha manovrat që ata po bëjnë, por besohet se ata janë duke bërë shumë korrigjime dhe rregullime të vogla gjatë gjithë kohës. Por kjo shkakton probleme për të gjithë të tjerët sepse askush nuk e di se ku po shkon sateliti të jetë dhe çfarë do të bëjë në ditët në vijim “.