Rënia e Babilonisë përmban pajisje dhe emocione të ‘huazuara’ nga Final Fantasy 14

foto

Babylon’s Fall, RPG e ardhshme fantastike në internet nga Platinum Games dhe Square Enix përmban një sërë pajisjesh dhe emocionesh të ‘huazuara’ nga Final Fantasy 14.

Gjatë një beta të mbyllur së fundmi për Babylon’s Fall, një numër lojtarësh vunë re se armatura e lojës kishte disa pamje të ngjashme me Final Fantasy MMO. Pas spekulimeve, producenti Yosuke Saito konfirmoi lidhjen në një postim përditësues, duke konfirmuar se jo vetëm që Babilon’s Fall kishte huazuar një numër asetesh nga FF14, por edhe se kjo erdhi pas një oferte nga drejtori i Final Fantasy 14, Naoki Yoshida.

“Për të shkuar direkt në pikën: po, Rënia e Babilonisë përmban të dhëna të pajisjeve dhe emocioneve të huazuara nga Final Fantasy 14,” konfirmon Saito në postim. “Kur bëra prezantimin tim të vjeshtës së Babilonisë në një takim të kompanisë, producenti dhe drejtori i Final Fantasy 14 Naoki Yoshida ishte gjithashtu i pranishëm dhe ofroi ndihmën e tij, të cilës unë iu përgjigja: “Po, të lutem!” Kështu u realizua plani. Më pas ne zbatuam me kujdes të dhënat duke u koordinuar ngushtë me ekipin e Final Fantasy XIV.”

Saito thotë se duke huazuar të dhëna nga FF14, ekipi ka qenë në gjendje të shtojë një gamë shumë më të madhe të pajisjeve dhe emocioneve në Rënien e Babilonisë sesa ishte planifikuar fillimisht. Thënë kështu, prodhuesi ishte gjithashtu i prirur të tregonte se shumica e grupeve të ingranazheve që lojtarët do të mund të marrin në lojë janë unike për vetë Babilon’s Fall.

“Të dhënat e huazuara nga Final Fantasy 14 u përdorën për pajisje nga prezantimi deri në gamën e nivelit të mesëm të lojës, kjo është arsyeja pse ato ishin kaq të përhapura në Testin e Mbyllur Beta,” përfundoi Saito përpara se të kërkonte falje për çdo shqetësim që lojtarët mund të kishin ndier. pas përvojës së tyre të fundit praktike me lojën.

Diku tjetër në postim, Yoshida dha mendimet e tij për huamarrjen e aktiveve të Babilonisë në vjeshtë nga FF14. Pasi deklaroi se ai ishte “një lloj xheloz” që të mos bënte vetë një lojë hack and slash të bazuar në aksion, drejtori i FF14 vuri në dukje se “përgatitja e të gjitha variacioneve të ingranazheve të nevojshme për lojën [do të ishte] vërtet e vështirë”.

“Pra, thashë, ‘Le të përdorim gjithashtu asetet e FFXIV. Ne kemi kaq shumë, do të ishte turp t’i kufizonim vetëm në FFX14’ dhe kështu filloi gjithçka,” shpjegon Yoshida në postim. Drejtori më pas vazhdon të konfirmojë se përdorimi i çdo aseti FF14 në vjeshtën e Babilonisë do të “mbikëqyrej plotësisht” nga ekipi i Final Fantasy 14, ndërsa pranoi gjithashtu se në atë kohë, ai nuk mendonte se do të bëhej një temë kaq e nxehtë.

Për më shumë rreth Rënies së Babilonisë, sigurohuni që të shikoni pamjen tonë paraprake të lojës, në të cilën diskutojmë disa nga faktorët që kanë kontribuar në fillimin e vështirë të jetës së saj. Përndryshe, mund të shikoni intervistën më poshtë për të dëgjuar më shumë rreth lojës nga ekipi i saj i zhvillimit.