Shiriti i kamerës në MacBook Pro po shkakton mospërputhje me disa programe

foto

Prerja e re e MacBook Pro e Apple po sillet keq. Përdoruesit e hershëm kanë zbuluar mospërputhje në mënyrën se si Apple trajton nivelet në macOS dhe në aplikacione individuale, duke rezultuar në sjellje të papritura ku artikujt e shiritit të statusit mund të fshihen nën nivel. Këto mospërputhje e bëjnë të ndihet sikur Apple ka harruar, në fushat e macOS, se ka ndërtuar një nivel në MacBook Pro.

Pronari i Snazzy Labs, Quinn Nelson, ka postuar dy video në Twitter duke demonstruar disa nga problemet e hershme. Videoja kryesore tregon atë që duket të jetë një gabim në macOS. Artikujt e shiritit të statusit si treguesi i baterisë së Apple mund të fshihen nën prerje kur zgjerohen artikujt e shiritit të statusit.

Nelson e demonstron këtë me menytë iStat, të cilat mund të fshihen nën prerje ose mund të detyrojnë elementët e sistemit si treguesi i baterisë të fshihen nën prerje. Ndërsa Apple ka lëshuar udhëzime për zhvilluesit se si të punojnë me notch, zhvilluesi që qëndron pas Menuve iStat thotë se aplikacioni thjesht po përdor artikuj standarde të statusit dhe se udhëzimi i Apple i zhvilluesve “nuk do ta zgjidhë problemin e paraqitur në video”. Kjo nuk duket të jetë sjellje e synuar, pasi niveli funksionon ndryshe brenda aplikacioneve të caktuara.

Nelson gjithashtu thekson se si një version më i vjetër i DaVinci Resolve shmang nivelet. Në aplikacionet që nuk janë përditësuar për notch, nuk mund të lëvizni as treguesin e miut në të. Apple e bllokon këtë hapësirë ​​në mënyrë që aplikacionet e vjetra të mos mund të shfaqin artikujt e menysë nën nivel. 9to5Mac thekson se kjo sjellje është e paqëndrueshme në pjesën tjetër të macOS, megjithatë, kështu që nëse keni Finder në fokus, atëherë kursori mund të humbasë pas nivelit.

Niveli gjithashtu mund të përkeqësojë problemet ekzistuese të macOS. Aplikacionet si DaVinci Resolve (me artikuj të zgjeruar të menusë) mund të marrin hapësirën e përdorur nga artikujt e statusit të sistemit. MacRumors thekson se kjo është sjellje e rregullt e macOS, por që niveli padyshim zvogëlon sasinë e hapësirës si për artikujt e menusë ashtu edhe për artikujt e statusit. Është një problem i vazhdueshëm që ka krijuar aplikacione si Bartender dhe Dozer për të ndihmuar në menaxhimin e shiritit të menusë macOS.