Ja kur Google Pixel do të marrë Android 12L

foto

Në samitin e Android Dev Summit dje, Google prezantoi zyrtarisht pamjen e parë të zhvilluesit të Android 12L, një rënie e veçorive për Android 12 e krijuar posaçërisht për pajisjet e palosshme, tabletët dhe pajisjet me ekran të madh.

Ndërsa Android 12L synon kryesisht pajisjet e palosshme, tabletët dhe pajisjet me OS Chrome, ai do të hapë rrugën edhe te telefonat. Google thotë se për momentin është duke e mbajtur fokusin te pajisjet e palosshme dhe pajisjet Chrome OS, por do të hapë regjistrimet beta për linjën Pixel në dhjetor, duke filluar me lëshimin e parë beta të Android 12L.

Përveç linjës Google Pixel, Google ka konfirmuar se softueri i ri do të vihet në dispozicion edhe për pajisje si Galaxy Z Fold 3 dhe Lenovo Tab P12 Pro. Beta e parë e Android 12L do të arrijë në dhjetor, e ndjekur nga lëshimi i dytë në janar dhe beta e tretë dhe e fundit në shkurt. Publikimi publik është planifikuar për tremujorin e parë 2022, me gjasë rreth marsit.

Siç thekson Mishaal Rahman, megjithëse ndërtimi aktual i pamjes paraprake të zhvilluesit është i nivelit 31 të API-së, platforma Android 12L do të përdorë nivelin 32 të API-së pasi të finalizohen API-të. Megjithatë, duket se zhvilluesve nuk u kërkohet të synojnë nivelin e ri API kur publikojnë aplikacione në Google Play.

Android 12L është aktualisht i disponueshëm si një pamje paraprake e zhvilluesit dhe mund ta provoni duke nisur një imazh të sistemit Android 12L në Emulatorin Android. Versioni i ri sjell disa përmirësime dhe veçori të ndërfaqes së përdoruesit për të ofruar një përvojë të përmirësuar të softuerit në pajisjet e palosshme dhe tabletët. Veçoritë e reja përfshijnë një plan urbanistik me dy kolona për hijen e njoftimeve dhe ekranin e kyçjes, Embedding të aktivitetit, përvojë të përmirësuar të kryerjes së shumë detyrave, etj.