Shpjegimi i Apple për mungesën e Face ID në MacBook Pro është i pakuptimtë

foto

I thashë vetes se nuk do të shkruaja asgjë tjetër për prerjen e re të MacBook Pro 14 dhe 16 inç, por do të ndihmonte nëse Apple nuk do të vazhdonte të më jepte arsye. Mirë, kjo është hera e fundit, me të vërtetë.

Kur pashë për herë të parë prerjen, si shumë, supozova se do të kishte Face ID. Përgjigja, siç rezulton, ishte “jo” – laptopi përdor në vend të kësaj, laptopin e vjetër të mërzitshëm Touch ID. Prerja e madhe e panevojshme është padyshim të paktën pjesërisht një vendim i markës, veçanërisht me thashethemet që qarkullojnë se MacBook Air i ardhshëm do të ketë gjithashtu një nivel.

Sidoqoftë, do të supozoja se zbatimi i Face ID ishte vetëm çështje kohe, duke pasur parasysh madhësinë e madhe të nivelit dhe faktin që Face ID është thjesht teknologjia më e përshtatshme. Por nëse pyesni Apple, të paktën, arsyeja pse ata zgjodhën për Touch ID ishte krejtësisht e ndryshme.

Joanna Stern intervistoi disa drejtues të Apple për rishikimin e saj të MacBook Pro dhe në thelb iu tha se Touch ID është më i përshtatshëm në një laptop sepse… duart tuaja janë tashmë në tastierë.

Lol çfarë? (Apple sugjeroi gjithashtu se nuk ka asnjë arsye për një MacBook me ekran me prekje, i cili është po aq i trashë).

Siç do t’ju thotë pothuajse kushdo që ka përdorur njohjen e fytyrës në Windows – e disponueshme në një mori pajisjesh të pajisura me Windows Hello, njohja e fytyrës është shumë e përshtatshme në një laptop. Dreq, do të argumentoja se është më i dobishëm në një laptop sesa në një telefon.

Unë preferoj një sensor gjurmë gishtash në telefonin tim pasi është një proces me një hap; në një iPhone ju duhet të rrëshqitni lart për të hyrë në pajisjen tuaj pasi ta zhbllokoni atë me FaceID, gjë që kurrë nuk kishte kuptim për mua. Face ID gjithashtu nuk funksionon mirë kur telefoni juaj është i shtrirë në një tavolinë.

Këto nuk janë probleme në një kompjuter portativ, dhe në kompjuterët Windows Hello me njohjen e fytyrës, pajisja zakonisht është e shkyçur tashmë në momentin që unë vendosem përpara laptopit. Për më tepër, gjëja e parë që unë zakonisht arrij kur jam në kompjuterin tim nuk është tastiera, por mausi.

Edhe duke i injoruar të gjitha këto, sipas logjikës së Apple, Face ID duhet të jetë të paktën po aq i përshtatshëm sa Touch ID pasi fytyra juaj është tashmë përpara ekranit. E di që është afër Halloween dhe gjithçka, por nuk mendoj se ka njerëz pa kokë që blejnë MacBook Pro-në e re.

Unë e kuptoj se ky është një problem i botës së parë, por këto janë të gjitha komoditete të çuditshme për të cilat po flasim këtu; për shumë njerëz çdo lloj vërtetimi biometrik është i tepërt dhe një fjalëkalim është mjaft i mirë. Kështu që më lejoni të ndihmoj Apple me disa shpjegime më realiste.

Më e dukshme: Face ID, në formën e saj aktuale, është shumë e madhe. Ju mund të mendoni se një laptop është shumë më i madh se një telefon, por vetë kapaku i ekranit është mjaft i hollë dhe nuk keni shumë thellësi për të punuar. Së paku, Apple nuk do të ishte në gjendje ta përshtatte atë duke përdorur të njëjtin modul në iPhone 13 Pro; iFixit tregoi se ata komponentë janë thjesht shumë të rëndë, kështu që Apple duhet të krijojë një modul dukshëm më të vogël Face ID për t’u përshtatur në MacBook Pro.

Pastaj përsëri, iMac 2021 nuk ka as Face ID, dhe kjo me të vërtetë nuk ka arsye për të shmangur Face ID. Kështu që kjo më çon në shpjegimin tjetër të qartë: Është një veçori që Apple mund ta shtojë brenda një ose dy vitesh dhe ta tregojë si arsye për përmirësim.

Duke pasur parasysh të gjitha paratë që ka të ngjarë të shkojë në ridizajnimin e MacBook Pro-së së re dhe çipave të tij të rinj, është gjithashtu e mundur që Apple të zbulojë se Face ID do të ishte shumë e shtrenjtë për t’u zbatuar tani. Mund të ndodhë që kamera në internet të mos jetë në përputhje me standardet e sigurisë së Apple (kamera selfie në një iPhone është 12MP kundrejt 2MP për një kamerë 1080P).

Një gjë është e sigurt: ndonjë nga këto arsye ka shumë më tepër kuptim sesa fakti që duart tuaja janë “tashmë në tastierë”. Unë do të isha i gatshëm të vë bast se çorapet e mia të preferuara Face ID do të hyjnë në laptop përfundimisht – por vetëm kur Apple mund të fitojë më shumë para prej tij.