Shrek 5: Data e publikimit, personazhet dhe kasti i pritur i zërit

foto

Pasi publikuan një film të ri çdo tre vjet midis 2001 dhe 2010, fansat e Shrek kanë mbetur duke pritur shumë gjatë për pjesën e pestë të ekskluzivitetit.

Ka një lajm të mirë, megjithatë. Më në fund po punohet përsëri për ‘Shrek 5’, i cili së shpejti mund të godasë ekranet e argjendtë.

Asnjë datë e lëshimit nuk është konfirmuar ende, pavarësisht se ‘Shrek 4’ ishte publikuar në vitin 2010.

Puna në ‘Shrek 5’ filloi në vitin 2016, fillimisht duke synuar një dalje në vitin 2019, por që tani është shtyrë prapa dhe shumica presin që mund të dalë në fund të vitit 2022, diku midis shtatorit dhe nëntorit.

Michael McCullers, njeriu pas “The Boss Baby” dhe “Austin Powers”, punoi në skenarin dhe konfirmoi në vitin 2020 se ai ishte përfunduar, por asnjë detaj mbi vetë komplotin nuk është zbuluar ende.

“Përfundova atë skenar që e dua, me të vërtetë, me të vërtetë,” tha ai për CinemaBlend. “Reallyshtë vërtet personale për mua. Ka një shpikje mjaft të madhe pas së cilës mendoj se nuk mund ta zbuloj me të vërtetë.”

Përkundër kësaj, pritet që filmi të ndjekë të njëjtin lloj qasjeje si filmat e mëparshëm, vetëm me kthesa të reja për të angazhuar tifozët e hiteve nga të këqijat, si dhe shikuesit e rinj.

Ideja prapa ‘Shrek 5’ është të ringjallni ekskluzivitetin duke u mbështetur në të njëjtët personazhe bazë, me disa aktorë që lënë të kuptohet përfshirja e tyre.

Karakteristika të reja mund të vijnë, por, pa detaje mbi vetë komplotin, kjo është e vështirë të thuhet derisa të paktën të shohim rimorkiot e parë.

Një vendim interesant i hedhjes ka të bëjë me faktin se Cameron Diaz u tërhoq nga aktrimi në 2014, që do të thotë se nëse Princesha Fiona kthehet atëherë mund të jetë me një zë krejtësisht të ri.

Mike Myers, Eddie Murphy dhe Antonio Banderas të gjithë pritet të kthehen, pasi producentët duken të qëndrojnë sa më pranë kastit origjinal të jetë e mundur.