Si të anuloni një email në Gmail pas 30 sekondash

Por pasi të kenë kaluar 30 sekonda, a është e mundur të kujtoni një email në Gmail? Lajmi i mirë, me pak fjalë, është se përgjigja është ‘po’. Ja si.

Kujtoni një email në Gmail me Undo Send
Nëse vendosni që nuk doni të dërgoni një email që sapo është dërguar, mund ta anuloni menjëherë duke klikuar ‘undo’ në pjesën e poshtme të majtë, ku do të shihni ‘mesazhi u dërgua’.

Sa kohë keni për të kujtuar një email?
Sa kohë keni për të kujtuar një email varet nga ju dhe cilësimet tuaja. Nëse doni të kontrolloni, ose ndryshoni, sa kohë po i jepni vetes për të ndrequr gabimet tuaja, mund të shkoni te Gmail, pastaj cilësimet dhe ‘shikoni të gjitha cilësimet’. Nga atje, do të shihni një “dërgim të periudhës së anulimit” pranë “anulimit të dërgimit” ku mund të zgjidhni nga pesë, 10, 20 ose 30 sekonda.

Fatkeqësisht nuk ka asnjë mënyrë për të kujtuar një email pasi të ketë kaluar periudha kohore.

Si të hiqni një email në Gmail në iPhone dhe Android
Në iPhone, së pari duhet të hapni aplikacionin Gmail dhe të jeni të sigurtë se jeni regjistruar. Pastaj, pasi të jetë përpiluar dhe dërguar një email, do të shihni një opsion ‘undo’ në këndin e poshtëm të djathtë. Do të keni pesë sekonda për të kujtuar emailin.

Pasi të kujtohet, email -i do të rihapet si një draft dhe më pas mund ta redaktoni ose ta hidhni.

Fatkeqësisht, nuk mund të kujtoni një email nga Gmail në pajisjet Android. Sidoqoftë, mund të ndryshoni ‘cilësimet e përgjithshme’ në mënyrë që të duhet të konfirmoni një email para se ta dërgoni.