Si të ndani me lehtësi fjalëkalimin tuaj të Wi-Fi në Android dhe iOS

foto

Nëse keni një mysafir në shtëpinë tuaj për një kohë të caktuar, ka një shans të mirë që ata t’ju kërkojnë fjalëkalimin e Wi-Fi, i cili mund të fillojë një kërcim të frikshëm nga ju duke u përpjekur të mbani mend se çfarë është ose të lexoni një fjalë të ndërlikuar. varg numrash, shkronjash dhe simbolesh.

foto

Natyrisht, gjithmonë mund të blini një shenjë fjalëkalimi Wi-Fi ose ta shkruani atë në një shënim që mund t’i drejtoni shpejt mysafirët, por kjo nuk është gjithmonë zgjidhja më e përshtatshme; nëse fjalëkalimi juaj është i gjatë ose përmban simbole të vështira për t’u lexuar (është një O apo një 0?), mund të jetë një dhimbje të lidhni miqtë dhe familjen tuaj.

Vlen të përmendet se nëse shpesh keni njerëz që nuk i njihni shumë mirë ose grupe të mëdha, duhet të kërkoni vërtet të vendosni një rrjet Wi-Fi të ftuar ose të përkohshëm, gjë që shumë ruter do t’ju lejojnë ta bëni. Kjo rrugë është dukshëm më e sigurt se sa t’i jepni fjalëkalimin kujtdo që hyn në shtëpinë tuaj.

Megjithatë, për njerëzit që ju besoni, Google dhe Apple kanë mënyra të integruara për të ndarë shpejt dhe sigurt fjalëkalimin tuaj Wi-Fi. Ja se si t’i përdorni ato.

Mënyra më e lehtë për të ndarë fjalëkalimin tuaj duke përdorur një telefon Android është duke gjeneruar një kod QR që njerëzit mund ta skanojnë për t’u bashkuar automatikisht në rrjet. Nëse keni një Pixel ose shumicën e telefonave të tjerë Android:

Shkoni te Cilësimet > Rrjeti dhe Interneti > Wi-Fi.
Trokitni mbi çelësin e cilësimeve pranë rrjetit tuaj.
Prekni butonin Share dhe vërtetoni veten. Një ekran duhet të dalë me një kod QR, emrin e rrjetit Wi-Fi dhe fjalëkalimin.

foto

Duke pasur parasysh gamën e gjerë të skineve dhe versioneve të Android, rruga drejt cilësimeve tuaja Wi-Fi mund të jetë paksa e ndryshme. Për shembull, procesi në një telefon Samsung është paksa i ndryshëm.

Shkoni te Cilësimet > Lidhjet > Wi-Fi.
Trokitni mbi çelësin e cilësimeve.
Prekni kodin QR në këndin e poshtëm majtas. Kodi QR i Samsung nuk përfshin fjalëkalimin e shkruar.
Për sa kohë që telefoni i personit është relativisht i përditësuar, ai duhet të jetë në gjendje të skanojë kodin QR për t’u bashkuar automatikisht në rrjet. Dhe po, funksionon edhe për njerëzit që përpiqen të hyjnë në Wi-Fi tuaj me një iPhone.

Nëse skanimi i kodit nuk funksionon për çfarëdo arsye, mund ta bëni personin të fusë manualisht fjalëkalimin.

Që nga iOS 11, Apple ka përfshirë një mënyrë të thjeshtë për të ndarë fjalëkalimin tuaj me përdoruesit e tjerë të iPhone, iPad dhe Mac. Për ta përdorur atë, sigurohuni që të dy të keni Wi-Fi dhe Bluetooth të aktivizuar – si parazgjedhje, çelësat janë në Qendrën e Kontrollit, në të cilën mund të qaseni duke rrëshqitur poshtë nga këndi i sipërm djathtas në një telefon me Face ID ose nga poshtë në një telefon me një buton shtëpie. Ju gjithashtu do të duhet të lidheni me rrjetin me të cilin po përpiqen të lidhen.

Thuaji personit të shkojë te Cilësimet > Wi-Fi. Pastaj trokitni lehtë mbi rrjetin tuaj.
Në pajisjen tuaj, duhet të merrni një dritare kërcyese që ju pyet nëse dëshironi të ndani fjalëkalimin tuaj. Prekja e butonit Share Password duhet të fillojë procesin e vendosjes së tyre në internet.

Nëse nuk po e shihni kërkesën, mund të jetë për shkak të kërkesës së Apple që personi që kërkon fjalëkalimin duhet të ruajë emailin tuaj të Apple ID në aplikacionin e tij të Kontakteve dhe anasjelltas. Pra, nëse keni probleme, të dy mund të shkoni te Cilësimet, të prekni emrin tuaj në krye dhe të kontrolloni për t’u siguruar që adresat tuaja të postës elektronike të listuara janë shtuar në kartat e kontaktit të njëri-tjetrit.

Megjithatë, në atë moment, ndoshta do të jetë thjesht më e lehtë t’u tregosh fjalëkalimin dhe t’i vendosësh ta shkruajnë atë. Nëse nuk e di mirë dhe po përdor iOS 16 ose version më të ri, mund t’i qasesh fjalëkalimit duke shkuar te Settings > Wi-Fi, duke trokitur në butonin blu i ngjitur me rrjetin tuaj të lidhur dhe më pas prekni në fushën e fjalëkalimit. Pasi të vërtetoni veten, do të mund të shihni fjalëkalimin tuaj.

Më pas, teorikisht mund ta kopjoni dhe ngjisni në një mesazh dhe t’ia dërgoni personit me të cilin po përpiqeni të ndani Wi-Fi tuaj. Personalisht, më mirë do t’u tregoja atyre ekranin dhe t’i shkruajnë në mënyrë që fjalëkalimi im të mos kalojë përmes SMS ose ndonjë shërbimi tjetër të mesazheve, por mos ngurroni të bëni gjithçka që ju pëlqen.

Fatkeqësisht, megjithëse jo për t’u habitur, iOS aktualisht nuk ka një mënyrë të integruar për të ndarë me lehtësi fjalëkalimin tuaj me dikë që përdor Android. Nëse dëshironi të ndani fjalëkalimin tuaj me ta, do t’ju duhet të kaloni hapat manualë të përshkruar më sipër.