Viva magenta Edge 30 Fusion i Motorola-s është argëtues

foto

Nuk ka vërtet asnjë argument të arsyeshëm për viva magenta Motorola Edge 30 Fusion. Është 799 dollarë dhe nuk përfshin karikim me valë, vlerësim IP68 ose kamerë telefoto. Ju duhet të merrni, si p.sh., të paktën dy nga ato gjëra për 800 dollarë në 2023. Por këtu është gjëja: është argëtuese dhe argëtimi nënvlerësohet seriozisht kur bëhet fjalë për telefonat inteligjentë.

Shumë nga ai faktor argëtues ka të bëjë me veçorinë më të mirë dhe më të dukshme të Edge 30 Fusion: ngjyrën e tij. Unë mendoj se është rozë, por burimet e mia (shumë njerëz në Twitter) më thonë se është, në fakt, e kuqe. Dhe jo çdo e kuqe: viva magenta, ngjyra zyrtare e vitit 2023 Pantone.

Pantone përdor një aliteracion të detyruar kur thotë se “dridhet me vim dhe energji”. Gjithashtu, me sa duket “e galvanizon shpirtin tonë, duke na ndihmuar të ndërtojmë forcën tonë të brendshme”. Unë e përdor telefonin për disa ditë dhe nuk mund të them që shpirti im ndihet pak a shumë i galvanizuar, por kohët e fundit mora guximin për të pastruar thellë brendësinë e frigoriferit tim. A më ndihmoi ekspozimi ndaj viva magenta? Kush mund të thotë?

Në çdo rast, ky telefon rozë dallohet nga shumica e smartfonëve të tjerë modernë, pavarësisht nëse krijon forcë të brendshme apo jo. Në çdo moment në kohë, ka një grumbull të vogël telefonash në tavolinën time, dhe afërsisht katër nga pesë prej tyre janë të zinj. Ndonjëherë një e gjelbër pylli ose një blu e mesnatës do të hyjë në përzierje, por kurrë diçka aq tërheqëse sa viva magenta. Është një ndryshim i mirëpritur nga drejtkëndëshat e heshtur.

foto

Edge 30 Fusion edicionit magenta vjen gjithashtu me një palë kufje me valë të koordinuara me ngjyra. Kur është hera e fundit që bletë një telefon që erdhi me kufje me valë pikërisht në kuti? Ndoshta kurrë, atëherë. Ata nuk janë saktësisht të nivelit të lartë, por janë çuditërisht të mirë.

Anulimi i zhurmës është i përdorshëm, dhe telefoni dhe sythat mbështesin tingullin Dolby Atmos, i cili pretendon se ofron “dialog më të qartë, detaje më të qarta dhe tingull më tërheqës”. Kjo tingëllon si një çoroditje marketingu, por e dini çfarë? Është mjaft tërheqëse. Tingulli në një episod të White Lotus ndihej më i pasur dhe më zhytës ndërsa shikoja njerëzit e pasur duke u zhytur në problemet e tyre. Ngjyrosja më bëri përshtypje.

foto

Për të ëmbëlsuar marrëveshjen, pjesa e pasme e Edge 30 Fusion ka një përfundim të ngjashëm me lëkurën, i cili jo vetëm që duket bukur, por edhe e bën telefonin më të lehtë për ta mbajtur në njërën dorë. Një pengesë: sipërfaqja poroze duket se varet nga aromat e forta më me dëshirë sesa një pajisje tërësisht prej xhami. Njësia e huazuesit që kam përdorur mori një erë të fortë parfumi diku përgjatë rrugës së saj dhe iu deshën disa ditë ajrim për t’u shpërndarë. Nuk besoj se kjo është një veçori shumëshqisore e viva magenta; sigurisht që nuk është galvanizues. Gjithsesi, e pyeta Motorolën për këtë dhe kompania nuk më është përgjigjur.

Përveç të gjitha gjërave kozmetike, Edge 30 Fusion është gjithashtu një telefon i bukur. Ka një procesor Snapdragon 888 Plus me performancë të shpejtë, një OLED të zbukuruar 6,55 inç me shpejtësi rifreskimi 144 Hz dhe karikim të shpejtë me tela 68 W (përfshirë kabllon dhe tullën e karikimit). Ekziston një kamerë kryesore e stabilizuar me 50 megapiksel, një kamerë selfie 32 megapikselë me zbutje të rëndë të fytyrës si parazgjedhje dhe një kamerë ultra të gjerë 13 megapikselë. Gjithçka është shumë e bukur, nëse jo më e mira që mund të bëni për paratë.