WhatsApp së shpejti mund të ketë një aplikacion iPad për herë të parë

foto

Pjesë e skemës së kriptimit nga njëri në tjetrin në WhatsApp është një kërkesë që përdoruesit të vendosin shërbimin me një telefon si pajisja “kryesore” për një llogari. Kompania njoftoi në korrik se po punonte për kriptimin e gjeneratës së ardhshme që do të mundësonte një lidhje të vërtetë me shumë pajisje pa kërkuar një lidhje me një smartphone. Si pjesë e kësaj, tingëllon se WhatsApp po planifikon një aplikacion plotësisht amtare iPad për herë të parë.

AppleInsider vuri re disa cicërima këtë fundjavë nga llogaria WABetaInfo, një burim jozyrtar i detajeve në lidhje me veçoritë e ardhshme të WhatsApp. Llogaria thotë se si pjesë e beta-së së ardhshme me shumë pajisje, të dy tabletët iPad dhe Android do të mund të përdoren si “pajisje të lidhura” me një llogari WhatsApp për herë të parë. Një cicërimë pasuese pretendon se do të jetë një aplikacion i lindur (dhe jo një aplikacion në internet) dhe se do të funksionojë “në mënyrë të pavarur” (pasi në të do të funksionojë nëse smartphone juaj është jashtë linje).

Nuk ka asnjë fjalë se kur do të arrijë ky aplikacion dhe integrim; llogaria WABetaInfo thotë se është në zhvillim dhe do të dalë në një “përditësim të ardhshëm”. Por nëse tashmë keni WhatsApp për iOS beta, do të keni qasje edhe në versionin iPad. Nga njëra anë, shumë njerëz që kanë përdorur WhatsApp për vite me radhë janë mësuar që aplikacioni të mos jetë i disponueshëm në tableta-por mbështetja me shumë pajisje duket si koha e përsosur për ta bërë WhatsApp të punojë në më shumë pajisje.