Si të shkarkoni një ISO Windows 10 21H2 nga Microsoft

foto

Microsoft lëshoi ​​Windows 10 21H2, Përditësimin e Nëntorit 2021, javën e kaluar dhe tani mund të shkarkoni një imazh ISO për versionin e ri për ta lënë mënjanë për raste urgjente ose instalime të pastra.

Windows 10 21H2 nuk është një përditësim shumë i madh i veçorive dhe përmban vetëm disa veçori të reja për përdoruesit e biznesit dhe mbrojtje të shtuar kundër sulmeve të kanalit anësor WiFi.

Sidoqoftë, nëse planifikoni të përmirësoni në versionin e ri të Windows, rekomandohet gjithmonë që të shkarkoni ose krijoni një ISO për të pasur në dorë për zgjidhjen e problemeve ose kryerjen e instalimeve të pastra të Windows.

Një imazh ISO është një kopje sektor pas sektori e një DVD ose media të tjera të ruajtura në një skedar të vetëm. Meqenëse ky skedar është një kopje e medias origjinale, ai më pas mund të shkruhet (djeg) në një çelës tjetër DVD ose USB në të njëjtën mënyrë që është krijuar.

Përdorimi i ISO-ve ju lejon të krijoni kopje rezervë të DVD-ve dhe mediave bootable në rast se humbni median origjinale dhe keni nevojë ta rikrijoni atë. Imazhet ISO mund të montohen gjithashtu si një shkronjë disku në Windows ose makina virtuale ose të nxirren nga programe si 7-Zip për të hyrë në skedarët e përfshirë.

Imazhet ISO janë veçanërisht të dobishme për kryerjen e instalimeve “të pastra” të Windows, që është një instalim i ri i sistemit operativ pa asnjë nga programet, të dhënat ose cilësimet e konfigurimit të instaluar më parë.

Së fundi, imazhet ISO mund të përdoren për të krijuar disqe USB të bootable që mund të përdoren për të hyrë në Mjedisin e Rimëkëmbjes së Windows nëse Windows nuk niset siç duhet, nuk diagnostikon përplasjet ose heq një infeksion veçanërisht kokëfortë malware.

Për shkak të kësaj, rekomandohet që të gjithë përdoruesit të shkarkojnë ISO-në më të fundit të Windows 10 ndërsa lëshohen përditësimet e reja të veçorive.

Për të krijuar një ISO të Windows 10 21H2, mund të përdorni dy metoda të ndryshme.

Metoda e parë dhe më e lehtë është përdorimi i mjetit të krijimit të mediave (MCT) për të krijuar ISO. Sidoqoftë, kjo zgjat më shumë pasi mjeti duhet të shkarkojë skedarë dhe t’i konvertojë ato në një ISO.

Ata që nuk duan të presin që MCT të krijojë ISO, mund ta shkarkojnë atë direkt nga Microsoft duke mashtruar faqen e tyre duke menduar se po shkarkoni nga një pajisje celulare.