Sipërmarrja e Elon Musk, Starlink tani ka një stacion tokësor në Isle of Man

foto

Shërbimit satelitor të internetit të Elon Musk Starlink i është dhënë një licencë për të ndërtuar një stacion tokësor në Isle of Man.

Partshtë pjesë e planeve të kompanisë për të ofruar internet me brez të gjerë në të gjithë botën, duke përdorur mijëra satelitë.

Stacioni tokësor do të përfshijë një pjatë të madhe e cila do të dërgojë dhe do të marrë transmetime të të dhënave.

Do të ishte baza e tretë e korporatës në Ishujt Britanikë, të tjerat janë në Cornwall dhe Buckinghamshire.

Starlink është një ndarje jashtë gjigantit të prodhimit të miliarderit hapësinor SpaceX i cili ka lëshuar tashmë më shumë se 800 satelitë në orbitë.

Analistët e Telekomit thanë se konkurrenca për brezin e gjerë satelitor mund të ndihmojë në uljen e çmimit për konsumatorët.

Një deklaratë nga Departamenti për Ndërmarrjet (DfE) tha se infrastruktura “tashmë ishte duke u porositur në ishull” dhe ishte “e shkëlqyeshme të shihet ky projekt duke kaluar në fazën tjetër”.

Departamenti gjithashtu konfirmoi se kompania ka punuar me operatorin lokal BlueWave Communications.