Si ta ndaloni Chromebook -un tuaj të hapë Chrome gjatë ndezjes

foto

Chromebook juaj nuk është një kompjuter i zakonshëm: mundësohet nga shfletuesi Chrome i Google, duke siguruar një përvojë të shpejtë, të thjeshtë dhe të sigurt në internet. Preciselyshtë pikërisht për këtë arsye që Chrome fillon automatikisht sa herë që të regjistroheni përsëri – nuk ka mënyrë më të mirë për të shfaqur fuqinë tuaj të Chromebook sesa duke vendosur shfletuesin përpara dhe në qendër. Sidoqoftë, disa njerëz thjesht preferojnë të fillojnë me një desktop bosh, në vend të kësaj, nëse duan të përdorin aplikacione të tjera në vend, ose për arsye minimalizmi. Me ndihmën e një çelësi të fshehur në përditësimin më të ri të Chrome OS 92, mund ta ndaloni Chromebook -un tuaj të hapë Chrome kur të identifikoheni.

Pavarësisht se u emërua pas një shfletuesi, laptopi juaj Chrome OS është një thikë e Ushtrisë Zvicerane që drejton një larmi të madhe aplikacionesh desktop dhe Android. Në fakt, Google po planifikon të heqë varësinë e sistemit të tij operativ nga shfletuesi së bashku me projektin e tij ambicioz Lacros. Kjo mund të jetë arsyeja që Google po zhvillon një zgjidhje vendase për rivendosjen e aplikacioneve dhe skedave tuaja në vend që të mbështetet në mekanizmin mjaft të kufizuar të Chrome.

Me rifillimin e Chromebook tuaj, do të vini re se Chrome nuk u nis – ndryshe nga më parë. Ju do të gjeni një dialog në shiritin e sistemit që ofron mundësinë ose të rivendosni aplikacionet tuaja ose të anuloni. Nëse e shihni mesazhin të bezdisshëm, mund të shmangni rivendosjen përmes preferencave të sistemit. Përndryshe, do të jeni në gjendje të personalizoni veçorinë e re të rivendosjes duke shkuar në preferencat e sistemit; mund të zgjedhësh mes rifillimit automatik të skedave dhe aplikacioneve të tua ose të kërkosh nga Chrome OS çdo herë.

Nëse keni shumë aplikacione Android në ekran kur rindizni pajisjen tuaj, dritaret e tyre do të shfaqin një animacion të zbukuruar të ngarkimit ndërsa prisni që Android të përfundojë fillimin. Ajo që është veçanërisht interesante është se Chrome OS mban mend madhësinë dhe pozicionin e tyre pothuajse saktësisht, duke ju kursyer shqetësimin e lëvizjes së gjërave rreth vetes.

Rivendosja e plotë amtare nuk i fillon automatikisht aplikacionet Linux-një tregues i qartë se ka mbetur ende punë para se Google të mund ta lançojë atë zyrtarisht për të gjithë. Por edhe në këtë gjendje në vazhdim, kjo i lejon përdoruesit të futen menjëherë në aplikacionet e tyre Android ose Linux, duke kursyer sherrin e mbylljes së Chrome së pari. Për disa, më në fund duhet të qetësojë një shqetësim të Chrome OS – personalisht, mezi po pres që Chrome OS të rivendosë automatikisht disa grushta aplikacionesh të Linux -it, të cilat shpresojmë të jenë së shpejti.