Sony tani përdor etiketën ‘PlayStation PC’ për lojërat e saj për PC

foto

Lojërat PlayStation të Sony në Steam tani publikohen nga PlayStation PC LLC në vend të PlayStation Mobile. Posterët e forumit në Resetera vunë re ndryshimin dje, dhe duket se kompania PlayStation PC u formua në fillim të këtij viti. Kjo mund të nënkuptojë se do të shohim që Sony të përdorë më shumë marka të PC PlayStation në të ardhmen.

Sony e ka rritur gradualisht praninë e saj në PC gjatë vitit të kaluar, pasi Horizon Zero Dawn mbërriti në Steam në gusht 2020, e ndjekur nga Days Gone në shkurt. Sony po sjell gjithashtu God of War në PC më 14 janar dhe koleksionin e rinovuar Uncharted: Legacy of Thieves në një moment në 2022.

Kreu i PlayStation Studios i Sony, Hermen Hulst, zbuloi në qershor se Sony ishte ende herët në planet e saj për PC. “Dua të theksoj se PlayStation do të mbetet vendi më i mirë për të luajtur titujt tanë të PlayStation Studios në momentin e nisjes”, tha Hulst në një postim në blogun e PlayStation. “Por ne i vlerësojmë lojtarët e PC-ve dhe do të vazhdojmë të shikojmë momentet e duhura për të nisur çdo lojë.”

CEO i Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, e ka përshkruar më parë shtytjen e lojërave PC të Sony si një vendim të lehtë për kompaninë. “Ka një mundësi për t’i ekspozuar ato lojëra të shkëlqyera për një audiencë më të gjerë dhe për të njohur ekonominë e zhvillimit të lojërave, të cilat nuk janë gjithmonë të drejtpërdrejta,” tha Ryan në një intervistë me GQ në fillim të këtij viti. “Kostoja e krijimit të lojërave rritet me çdo cikël, pasi kalibri i IP-së është përmirësuar. Gjithashtu, është rritur lehtësia jonë për ta vënë atë në dispozicion për pronarët jo të konsolës. Kështu që është një vendim mjaft i drejtpërdrejtë që ne të marrim.”