Sulmi më i madh DDoS në histori goditi gjigantin e teknologjisë ruse, Yandex

foto

Sikurse dalin në pah nënkuptimet e plota të ligjit të abortit SB 8 të Teksasit, kompanitë e infrastrukturës së internetit janë bërë një pikë fokale e pamundur. Ofruesit e shumtë të hostimit dhe regjistrimit të domain -it kanë refuzuar të ofrojnë shërbime në një sit ‘whistleblower’ të abortit për shkeljen e kushteve të shërbimit që lidhen me mbledhjen e të dhënave për palët e treta. Faqja, e cila synon të mbledhë këshilla për njerëzit që kanë marrë, kryer ose lehtësuar abortet në Teksas, ka qenë jashtë për më shumë se një javë.

Ndërkohë, ndërsa Apple po përballet me polemikat rreth planeve të tij të propozuara-por tani të ndaluara-për të skanuar iPhone për materiale abuzimi seksual të fëmijëve, WhatsApp u zhvendos këtë javë për të mbyllur boshllëkun e saj më të madh të kriptimit. Platforma e komunikimit të sigurt kudo kudo nuk mund t’i shikojë mesazhet tuaja në asnjë moment të udhëtimit të tyre dixhital, por nëse i rezervoni bisedat tuaja në një shërbim cloud të palëve të treta, si iCloud ose Google Cloud, mesazhet nuk janë më nga njëri në tjetrin. fundi i koduar. Me një kriptografi të zgjuar, shërbimi më në fund ishte në gjendje të shpikte një metodë për kriptimin e rezervës para se të dërgohej në cloud për ruajtje.

Pasi i dorëzoi adresën IP të një aktivisti zbatimit të ligjit, shërbimi i sigurt i postës elektronike ProtonMail tha këtë javë se po përditëson politikat e tij për të bërë më të qartë se cilat meta të dhëna të klientëve mund të detyrohen të mbledhin ligjërisht. Shërbimi theksoi, megjithatë, se përmbajtja aktuale e postave elektronike të dërguara në platformë është gjithmonë e koduar nga njëra anë në tjetrën dhe e palexueshme, madje edhe për vetë ProtonMail.

Dhe 20 vjet pas sulmeve të 11 shtatorit 2001, studiuesit e privatësisë ende po mendojnë për ndikimin e vazhdueshëm të tragjedisë në qëndrimet ndaj mbikëqyrjes në Shtetet e Bashkuara.

Por prisni, ka më shumë! Çdo javë ne përmbledhim të gjitha lajmet e sigurisë që WIRED nuk i mbuloi në thellësi. Klikoni në titujt për të lexuar historitë e plota dhe qëndroni të sigurt atje.

Gjigandi rus i teknologjisë Yandex tha këtë javë se në gusht dhe shtator u godit me sulmin më të madh të regjistruar ndonjëherë në internet të mohimit të shërbimit ose sulmit DDoS. Përmbytja e trafikut të hedhurinave, që kishte për qëllim të mbingarkonte sistemet dhe t’i rrëzonte ato, arriti kulmin më 5 shtator, por Yandex u mbrojt me sukses edhe nga ajo breshëri më e madhe. “Ekspertët tanë arritën të sprapsin një sulm rekord prej gati 22 milion kërkesash në sekondë,” tha kompania në një deklaratë. “Ky është sulmi më i madh i njohur në historinë e internetit.”