Tesla ka të ngjarë të fillojë të pranojë bitcoin si pagesa përsëri, thotë Elon Musk

foto

Tesla ka shumë të ngjarë të rifillojë pranimin e bitcoin si pagesa pasi të kryejë kujdesin e duhur për sasinë e energjisë së rinovueshme të përdorur për nxjerrjen e monedhës, ka thënë themeluesi dhe shefi i prodhuesit të makinave elektrike, Elon Musk.

Musk dërgoi çmimin e bitcoin në rënie të lirë në maj kur ai tha se Tesla do të ndalonte pranimin e kriptovalutës për pagesë sepse e ashtuquajtura miniera e monedhave përdorte shumë energji elektrike të gjeneruar nga karburantet fosile.

Por komentet e tij në konferencën virtuale B Word të Mërkurën dërguan bitcoin në rritje me 8% në 32,160,16 $, ndërsa eteri i saj rival i kriptomonedhës u rrit me 11,6% në 1,993,36 $.

“Doja pak më shumë kujdes për të vërtetuar që përqindja e përdorimit të energjisë së rinovueshme ka shumë të ngjarë në ose mbi 50%, dhe se ekziston një trend drejt rritjes së këtij numri, dhe nëse kështu Tesla do të rifillojë të pranojë bitcoin”, tha Musk.

“Me shumë gjasë përgjigjja është se Tesla do të rifillojë të pranojë bitcoin.”

Përdorimi i bitcoin për të blerë automjetet elektrike të Tesla-s kishte theksuar një dyzim midis reputacionit të Musk si ambientalist dhe përdorimit të popullaritetit dhe shtatit të tij si një nga njerëzit më të pasur në botë për të mbështetur kriptovalutat.

Disa investitorë të Tesla-s, së bashku me ambientalistët, kanë qenë gjithnjë e më kritikë për mënyrën se si “minohet” bitcoin duke përdorur sasi të mëdha të energjisë elektrike të gjeneruar me lëndë djegëse fosile.

Megjithatë, më shumë minatorë të monedhës dixhitale po bëjnë përpjekje për të përdorur energjinë e rinovueshme për të zbutur ndikimin në mjedis.

“Misioni i Tesla është përshpejtimi i ardhjes së energjisë së qëndrueshme. Ne nuk mund të jemi ndërmarrja që e bën atë dhe gjithashtu të mos bëjmë zellin e duhur për përdorimin e energjisë së bitcoin ”, tha Musk.

Musk shtoi se ai personalisht zotëronte bitcoin, ethereum dhe dogecoin, përveç bitcoin që zotëronin Tesla dhe SpaceX.

“Unë mund të pompoj, por nuk hedh”, tha Musk. “Unë patjetër nuk besoj në marrjen e çmimit të lartë dhe shitjen … Unë do të doja të shihja Bitcoin të ketë sukses.”

“Unë mund të pompoj, por nuk hedh”, tha Musk. “Unë patjetër nuk besoj në marrjen e çmimit të lartë dhe shitjen … Unë do të doja të shihja Bitcoin të ketë sukses.” Aksionet e Tesla ranë me 0.8% në 655.30 dollarë në tregtinë e zgjatur.