Tesla konfirmon që prodhimi i Cybertruck do vonohet deri në vitin 2022

foto

Tesla ka konfirmuar se data e fillimit të prodhimit Cybertruck është shtyrë në 2022 nga “fundi i 2021” i paralajmëruar më parë.

Muajin e kaluar, Tesla vazhdoi t’i përmbahej afatit origjinal të lansimit kur shpalli rezultatet financiare të TM2 2021. Kini parasysh, prodhuesi i automjeteve tha se prodhimi i Cybertruck do të fillonte në Gigafactory Texas pas Model Y.

Tani, meqenëse prodhimi i Model Y supozohet të fillojë në uzinën e Austin deri në fund të vitit, ishte tashmë mjaft e qartë se fillimi i prodhimit të Cybertruck para fundit të vitit gjithashtu do të ishte një luftë.

Epo, Tesla tani ka konfirmuar se Cybertruck është shtyrë deri në vitin 2022. Në faqen e porosive në faqen e saj të klientit, kompania përditësoi fusnotat që lidhen me konfiguruesin për të lexuar si më poshtë.

Ky shënim vlen për të tre variantet e Cybertruck, duke përfshirë dy modelet e nivelit më të lartë Dual Motor dhe Tri Motor që duhej të debutonin së pari. Për gjithçka që dimë, Cybertruck mund të nisë në fillim të vitit 2022 ose në fund të vitit 2022 – nuk ka një afat kohor të saktë.

Tesla nuk ishte kurrë në garë për garën për të sjellë kamionin e parë elektrik në treg, me kompaninë që së fundmi përfundoi modelin inxhinierik të Cybertruck.

Sidoqoftë, të qenit ndër të parët që u lançua do të ishte mirë për Tesla, edhe pse Cybertruck nuk duket të ketë nevojë për këtë, duke gjykuar nga vlerësimi jozyrtar i para-porosisë prej më shumë se 1.25 milion.

Prodhuesit e tjerë kanë vonuar gjithashtu kamionët e tyre elektrikë, përfshirë Rivian, i cili kohët e fundit e shtyu lansimin e R1T nga korriku në shtator. Lordstown Motors gjithashtu ka vështirësi në nxjerrjen e kamionçinë elektrike në treg.

Sa i përket prodhuesve të vjetër, GM pritet të nisë kamionin Hummer EV deri në fund të vitit 2021 në SHBA, ndërsa Ford është gati të debutojë me F-150 Lightning në 2022.