Tesla model Y zbret në Evropë

foto

Model Y i Tesla-s, ose jo aq Y-model, më në fund zbarkoi në Evropë pas disa spekulimeve nëse crossover krejtësisht elektrik do të mbërrinte në kontinent para prodhimit në Giga Berlin.

Javën e kaluar, ne raportuam se Tesla po dërgonte Model Ys të prodhuar në fabrikën e prodhimit të kompanisë Giga Shanghai në Kinë në Evropë përpara fazave fillestare të prodhimit të Giga Berlin. Këto raporte u bazuan nga Menaxheri i Llogarisë së Tesla në Mynih duke deklaruar se Model Y kishte mbërritur në Evropë dhe gjurmuesit e anijeve Tesla duke deklaruar se anijet po shkonin drejt porteve evropiane të importit.

Modeli Y është bestselleri i Tesla-s për momentin, dhe Evropa është e njohur për automjetet e stilit të kryqëzuar që janë të njohur në tregun e saj. Kombinoje atë me reputacionin e Evropës si një treg i rëndë me EV, dhe Model Y do të lulëzojë. Fillimisht, Tesla deklaroi se Modeli Y nuk do të mbërrinte në Evropë derisa Giga Berlin të ishte gati për të filluar prodhimin. Por me CEO Elon Musk duke deklaruar se fabrika evropiane është planifikuar për prodhimin e tetorit në fillim të kësaj jave, duket se prodhuesi i automjeteve po synon të marrë njësitë nga Giga Shanghai në Evropë sa më shpejt të jetë e mundur.

Së bashku me raportet e disa pronarëve të Model Y-it të vendosur në Evropë që thonë se dërgesat e tyre janë planifikuar për në fund të këtij muaji, është e sigurt të supozohet se Tesla do të eksportojë njësitë Model Y nga Kina në Evropë derisa prodhimi i Giga Berlin të ngecet.