Testet e Tesla-s vijnë nga strategjia e re e testimit në distancë

foto

Tesla po teston një strategji të re testimi në distancë në Evropë, duke hapur qendrën e saj të parë në Örebro, Suedi.

foto

Përvoja e testimit të Tesla-s është po aq normale si çdo tjetër, por kompania ka ndërmarrë hapa të shumtë gjatë viteve të fundit për të reduktuar kontaktet midis njerëzve dhe për ta bërë të gjithë përvojën më të lehtë.

foto

Në vitin 2020 në kulmin e pandemisë COVID-19, Tesla filloi të ofrojë teste pa kontakt dhe dërgesa automjetesh për të reduktuar kontaktin ballë për ballë, duke i lejuar ende njerëzit të përjetojnë automjetet ose të përfundojnë një proces pronësie.

Në botën e sotme, ka të ngjarë më pak për ekspozimin e mundshëm ndaj viruseve dhe më shumë për lehtësinë e aksesit për njerëzit. Tesla po përdor një strategji të re në qendrën suedeze të testimit për t’u dhënë blerësve të mundshëm një përvojë më të lehtë.

Për të drejtuar modelin 3, Model Y ose Model S që janë aktualisht të disponueshëm në qendrën Örebro, mund të rezervoni një takim direkt në faqen e internetit të Tesla-s dhe më pas të telefononi kur të keni mbërritur. Automjeti do të zhbllokohet nga distanca dhe, për drejtuesit e rinj, një përfaqësues do t’ju udhëzojë në bazat e vendosjes së makinës në lëvizje, navigimit drejt një destinacioni dhe nevojave të tjera.

Procesi i testimit pa prekje është gjithashtu një mjet i shkëlqyeshëm marketingu për Teslën, pasi është vetëm një mënyrë më shumë që njerëzit mund të shmangin procesin shumë stresues të blerjes së një makine. Tregtarët e makinave janë ndër vendet më të urryera për njerëzit, kanë treguar sondazhet. Në fakt, njerëzit preferojnë të bëjnë taksat e tyre sesa të blejnë një makinë të re.

Tesla është përpjekur të largojë stresin nga blerja e makinave duke eliminuar pazaret e çmimeve dhe duke përdorur një model të shitjes direkt te konsumatori. Ka rezultuar që konsumatorët të jenë më pak të prirur të besojnë se janë duke u kapur nga shitës agresivë të makinave.

Përveç stresit të procesit aktual të blerjes së një automjeti, provimet janë gjithashtu një kohë kur blerësit e makinave mund të mendojnë se janë nën një mikroskop për vendimet e tyre. Tesla duke bërë hapa për të hequr stresin nga çdo hap i blerjes së një makine ka të ngjarë një nga avantazhet më të mëdha që konsumatorët do të ndjejnë nga ky program i ri.