Veçoritë e reja të Macbook Pro shfaqen për publikun

foto

Përpara publikimit të së martës, MacBook Pro-të e rinj 14-inç dhe 16-inç tani kanë filluar të dërgohen te klientët që kishin fatin të merrnin një datë të hershme të dorëzimit, pasi disponueshmëria e Mac-ve të rinj me sa duket vazhdon të jetë e ulët.

MacBook Pro i ri 14 inç dhe 16 inç solli një ridizajnim të plotë të produktit, i pari që nga rindërtimi i tij i diskutueshëm në 2016. Me ridizajnimin e vitit 2021, Apple ka rifutur portet në MacBook Pro, të tilla si HDMI dhe një kartë SD slot, dhe solli MagSafe. MacBook Pro-të e rinj mundësohen gjithashtu nga çipat M1 Pro ose ‌M1‌ Max, çipat e parë të silikonit të Apple të krijuar për makina profesionale.

Ndërsa MacBook Pro-të e rinj tani kanë filluar të dërgohen te klientët përpara lançimit të së martës, ata që nuk kanë bërë ende porositë e tyre ose ndoshta e kanë bërë këtë pak pasi porositë paraprake kanë dalë në treg, duhet të përgatiten për të përballuar një pritje të gjatë. Për përdoruesit aktualë të Mac që nuk marrin një Mac të ri këtë javë, ka ende diçka për të pritur pasi macOS Monterey lançohet të hënën, më 25 tetor.

Apple hapi para-porosi për MacBook Pro plotësisht të ridizajnuar pas ngjarjes së tij “Unleashed” javën e kaluar. Brenda disa minutave që para-porositë doli drejtpërdrejt, datat e dorëzimit tashmë po rrëshqyen me javë dhe në disa raste me më shumë se një muaj. Modeli 14 inç, në kohën e shkrimit, shfaq të paktën 3-4 javë për dorëzim, me të gjitha Modelet 16 inç që tregojnë 4-5 javë. Vlerësimet e sakta të datës së dorëzimit do të ndryshojnë në varësi të vendndodhjes, konfigurimit dhe më shumë.
Javë përpara sezonit të festave, një primetime për Apple, një numër i produkteve të kompanisë vazhdojnë të përballen me data të gjata të dorëzimit. Modelet e iPhone 13 dhe iPhone 13 Pro më të fundit, madje edhe Apple Watch Series 7 po shfaqin javë për dorëzim, duke ndikuar potencialisht në planet e blerjeve të klientëve për pushime.