Vrimat e zeza sapo u komplikuan në sajë të presionit kuantik

foto

Vrimat e zeza mund të kenë versionin e tyre ekzotik të presionit që është i ndryshëm nga lloji që gjendet kudo tjetër në univers. Llogaritjet se si mekanika kuantike ndikon në gravitetin në buzë të vrimave të zeza tregojnë se ato rajone mund të kenë presion, një zbulim që ishte krejtësisht i papritur për fizikanët.

Pyetja se si mekanika kuantike dhe graviteti përshtaten së bashku është një nga misteret më të mëdhenj në fizikën moderne, dhe buza e një vrime të zezë është një nga rajonet e pakta me…