WhatsApp do të ndalojë së punuari në disa pajisje Android

foto

WhatsApp përdoret për të hequr mbështetjen për versionet specifike të Android. Kjo është një teknikë e zakonshme sepse zhvilluesit gjithmonë preferojnë të mbështesin përditësimet më të reja të OS, dhe është e vështirë të mbështetësh gjithmonë versionet e vjetra. Kur WhatsApp vendos të heqë mbështetjen për një version të veçantë Android ose iOS, ekipi i dev gjithashtu sheh sa përdorues janë në atë version dhe vendimi konfirmohet kur nuk ka shumë përdorues që përdorin versionin e vjetëruar të sistemit operativ.
It’sshtë rasti me Android OS 4.0.4 dhe versionet më të vjetra: WhatsApp ka njoftuar se ata nuk do të mbështesin më telefonat Android që përdorin ato versione pas një beta të re WhatsApp për Android.

Çfarë mund të bëni për të vazhduar përdorimin e WhatsApp në ato versione? Fatkeqësisht, nuk do të jeni në gjendje të azhurnoni WhatsApp pas 1 nëntorit 2021, dhe azhurnimi juaj aktual i WhatsApp do të përfundojë pas një date të caktuar. Ju duhet të kaloni në një pajisje të re Android në një version të mbështetur Android nëse pajisja juaj është e vjetër, prandaj sigurohuni që të bëni kopje rezervë të historisë suaj të bisedës. Vini re se WhatsApp gjithashtu do të mbështesë migrimin e historisë së bisedës nga Android në iOS në një azhurnim të ardhshëm, nëse jeni të interesuar të kaloni në iPhone.